Smart tips: Sådan bruger du stavekontrol i Microsoft Word


Det er rart at kunne tjekke en tekst for stavefejl, og det kan du let gøre med denne nyttige og smarte genvej. Genvejen virker også på Google Docs, Libre Office og Open Office.

Stavefejl er både irriterende for dig selv og for din læser. De forstyrrer læseren og frustrerer dig selv, og kan i mange tilfælde være ganske meningsforstyrrende i en tekst eller artikel.

For at komme stavefejlene til livs, kan du bruge en ordbog eller du kan vælge den nemme løsning og aktivere stavekontrollen i dit skriveprogram.

Som sagt er der da heldigvis hjælp at hente, da de mest populære tekstbehandlingsprogrammer, herunder Word i Microsoft 365 kommer, med indbygget stavekontrol, der automatisk kan rette stavefejl i dokumenter,


Sådan aktiverer du stavekontrollen i Microsoft Word

For at komme i gang med at benytte stavekontrollen i Microsoft Word, Google Docs, Libre Office og Open Office, skal du gøre sådan her.
  1. Åbn tekstbehandlingsprogrammet
  2. Skriv eller åbn et tekstdokument
  3. Stil dit cursor ved første ord i dokumentet
  4. Tryk på F7-tasten på dit computertastatur

Nu har du aktiveret stavekontrollen i Microsoft Word, og et vindue åbner sig, hvor stavekontrollen fremhæver det pågældende ord, og kommer med et nyt staveforslag til dig.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol