Smart tips til redigering af PDF-dokumenter


Du kan som udgangspunkt ikke redigerer og formatere i et PDF-dokument, men derfor kan du jo godt have behov for at redigere teksten i en PDF-fil. Se hvordan du gør her.

Du kender det sikkert godt. Du modtager en PDF-fil, som du enten skal udfylde eller underskrive og derefter sende tilbage til modtageren.

Hvordan gør du lige det! Skrive PDF-dokumentet ud for at skrive på det, hvorefter du sender det retur med et billede, som du har taget med din smartphone af dokumentet eller efter du har scannet dokumentet ind på din computer igen.

For at ovennævnte kan lykkes, skal du have adgang til en printer, en scanner, en computer og en smartphone. De fleste ejer de sidste to ting på listen, hvor det straks kan knibe lidt mere med printer og scanner.

Selvom du så skulle eje alle de 4 enheder, så er det en super omstændig proces for at komme til at redigere i et PDF-dokument.

Heldigvis findes der da andre løsninger, som du kan se mere om her.


1. Brug af Microsoft Word til at redigere i et PDF-dokument

De fleste mennesker har Microsoft Word på computeren, hvorfor det er nærliggende at benytte programmet til at redigere i PDF-dokumentet. 

Det gør du sådan her.
  1. Åbn Microsoft Word
  2. Åbn PDF-filen som et Word-dokument
  3. Lav dine ændringer
  4. Gem dokument som PDF-fil igen

2. Brug Onlineværktøj til at redigere i et PDF-dokument

Der findes også flere onlineværktøjer til at redigere i PDF-dokumenter, hvor Sejda Online PDF editor er et at de mere vellykkede, også er det tilmed gratis og enkelt at bruge.

Du skal bruge dette link for at komme i gang med at bruge onlineværktøjet på Sejda´s officielle hjemmeside.

Du starter med at uploade PDF-filen til hjemmesiden, hvorefter du kan redigere i PDF-dokumentet, og gemme rettelserne på din PC eller smartphone.

Har du lejlighedsvis behov for at redigere i PDF-dokumenter, så anbefaler vi dig to ovennævnte løsninger fra Microsoft og Sejda.

Nyere Ældre