Sådan kan du omgå systemkravene til Windows 11 og installere på en gammel PC ved hjælp af et gratis program, der hedder Rufus.

Hvis du har en gammel PC med Windows 10 eller 7 og gerne vil installere Windows 11 på den, kan du muligvis omgå systemkravene og installere det ved hjælp af det gratis program Rufus. Før du går i gang med installationen, er det vigtigt at vide, hvad de officielle systemkrav til at køre Windows 11 på en PC er.

Officielle systemkrav til at køre Windows 11 på en PC

Her er de officielle minimumskrav for at installere Windows 11 på en PC ifølge Microsoft:

 • Processor: 1 GHz eller hurtigere med 2 eller flere kerner på en kompatibel 64-bit processor eller System on a Chip (SoC)
 • Hukommelse: 4 GB eller mere
 • Lagerplads: 64 GB eller mere tilgængelig diskplads
 • Systemfirmware: UEFI, Secure Boot-kompatibel.
 • TPM: Trusted Platform Module (TPM) version 2.0
 • Grafikkort: Kompatibelt med DirectX 12 eller senere med WDDM 2.0-driver.
 • Skærm: HD-skærm med høj opløsning (720p) på mindst 9 tommer diagonalt, 8 bits per farvekanal
 • Internet: Windows 11 Home-udgaven kræver internetforbindelse og en Microsoft-konto for at fuldføre enhedsopsætning ved første brug

Sådan kan du omgå systemkravene og installere Windows 11 på en gammel PC

Selvom Microsoft anbefaler, at du ikke installerer Windows 11 på en enhed, der ikke opfylder minimumskravene, kan du stadig forsøge at installere det på en gammel PC ved hjælp af Rufus. Du kan downloade Windows 11 til USB-flashdrev og installere det herfra. Her er trinene:
 1. Download Windows 11 ISO-filen fra Microsofts hjemmeside
 2. Download og kør Rufus, som kan downloades fra hjemmesiden https://rufus.ie/en/ 
 3. Tilslut en USB-flashdrev til din computer med mindst 8 GB lagerplads
 4. Åbn Rufus og vælg det tilsluttede USB-drev fra rullemenuen "Device".
 5. Vælg Windows 11 ISO-filen under "Boot selection"
 6. Klik på "Start" for at starte oprettelsen af det bootable USB-drev
 7. Når oprettelsen er færdig, skal du tilslutte USB-drevet til den gamle PC, du vil installere Windows 11 på
 8. Start PC'en op fra USB-drevet og følg installationsvejledningen
Bemærk, at selvom du kan installere Windows 11 på en enhed, der ikke opfylder minimumskravene, kan det resultere i kompatibilitetsproblemer og en mindre pålidelig oplevelse. Derudover kan det føre til, at din PC ikke længere er berettiget til at modtage opdateringer, og at skader på din PC på grund af manglende kompatibilitet ikke er dækket af producentens garanti.

Hvis du ikke kan installere Windows 11 med Rufus, så prøv disse alternative løsninger

Vil du have Windows 11 på en PC, der ikke opfylder minimumsystemkravene fra Microsoft til at køre Windows 11, så bør du overveje at give det et skud med en uofficiel Windows 11 Lite udgave, der hedder Tiny11.

Tiny 11 Tiny11 er en stripped down version af Windows 11, som gør det muligt at installere og afvikle en Lite udgave af Windows 11 på gamle computere, der ikke opfylder kravene til den fulde version af Windows 11. Programmet er udviklet af NTDev, der ikke har nogen tilknytning til Microsoft, og det skal du være opmærksom på, før du installerer styresystemet, da du ikke er garanteret Microsoft support på dette produkt.

Volder kravet om TPM 2.0 dig problemer i forbindelse med installation af Windows 11 på en ikke- understøttet computer, så kan du omgå dette krav ved hjælp af et script til Windows 11, som omgår kravet til TPM 2.0.

Konklusion

Hvis du vil installere Windows 11 på en gammel PC, kan du muligvis omgå systemkravene og installere det ved hjælp af Rufus. Det er dog vigtigt at bemærke, at selvom det er muligt, kan det føre til kompatibilitetsproblemer og en mindre pålidelig oplevelse. Derudover kan det føre til, at din PC ikke længere er berettiget til at modtage opdateringer, og at skader på din PC på grund af manglende kompatibilitet ikke er dækket af producentens garanti. Før du går i gang med installationen, skal du også sørge for at tjekke, om din PC opfylder de officielle systemkrav til at køre Windows 11.