Gør Windows nemmere at bruge med 10 tips og tricks


Gør tilværelsen lidt nemmere foran computeren ved at optimere brugen af Windows med disse simple råd.

Windows er et af de mest populære operativsystemer i verden, men det kan være svært at finde rundt i, hvis du ikke er vant til det. 

Derfor har vi samlet 10 tips og tricks til at gøre Windows nemmere at bruge.

1. Brug tastaturgenveje

Tastaturgenveje er en hurtig måde at udføre handlinger på, som du normalt ville udføre med musen. For eksempel kan du bruge Ctrl + C til at kopiere tekst og Ctrl + V til at indsætte tekst. Du kan finde en liste over Windows-tastaturgenveje på Microsofts supportside.

2. Tilpas Start-menuen

Start-menuen er det første, du ser, når du åbner Windows. Du kan tilpasse den ved at fjerne eller tilføje apps og genveje. Højreklik på en app eller genvej for at få flere muligheder.

3. Brug søgefunktionen

Søgefunktionen i Windows er en hurtig måde at finde filer, apps og indstillinger på. Tryk på Windows-tasten og begynd at skrive for at søge.

4. Brug flere virtuelle skriveborde

Windows 10 har en funktion til flere virtuelle skriveborde, som kan hjælpe dig med at organisere dine åbne apps og vinduer. Tryk på Windows-tasten + Tab for at åbne Task View, hvor du kan oprette og skifte mellem virtuelle skriveborde.

5. Brug Fokusassistent

Fokusassistent er en funktion, der kan hjælpe dig med at holde fokus på dit arbejde ved midlertidigt at skjule meddelelser og underretninger. Du kan aktivere Fokusassistent ved at trykke på Windows-tasten + A.

6. Brug mørk tilstand

Mørk tilstand er en funktion, der kan hjælpe dig med at reducere øjenbelastning, især når du arbejder om natten. Du aktiverer mørk tilstand under Indstillinger > Personlig tilpasning > Farver.

7. Brug Cortana

Cortana er en digital assistent, der kan hjælpe dig med at finde oplysninger, planlægge begivenheder og udføre andre opgaver. Du kan aktivere Cortana ved at trykke på Windows-tasten + C. Cortana er småt ved at blive udfaset til fordel for Bing Chat, som du med fordele kan bruge på Edge, Chrome og Firefox.

8. Brug Windows Ink

Windows Ink er en funktion, der gør det nemt at tage noter og tegne på din skærm. Du kan aktivere Windows Ink ved at trykke på Windows-tasten + W.

9. Brug Windows Hello

Windows Hello er en funktion, der gør det nemt at logge ind på din computer ved hjælp af ansigtsgenkendelse eller fingeraftryk. Du kan aktivere Windows Hello ved at gå til Indstillinger > Kontoer > Logonindstillinger.

10. Brug Windows Sikkerhed

Windows Sikkerhed er en funktion, der kan hjælpe dig med at beskytte din computer mod virus og malware. Du kan åbne Windows Sikkerhed ved at søge efter det i søgefeltet.

Disse 10 tips og tricks kan hjælpe dig med at gøre Windows nemmere at bruge. Der er mange flere funktioner og muligheder i Windows, så det kan være en god idé at udforske og eksperimentere for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig.

Nyere Ældre