Januar 2023: Slut med nye Windows 10-licenser


Microsoft har netop annonceret, at de ikke længere vil sælge Windows 10-licenser efter januar 2023.

Lanceringen af Windows 11 er samtidig et startskuddet til et langsomt farvel til Windows 10, hvor Microsoft endeligt stopper med supporten til Windows 10 den 14. oktober 2025.

Så hvis du stadig er interesseret i at købe en Windows 10-licens, så skal du altså skynde dig, når Microsoft stopper direkte med at sælge nye Windows 10-licenser ved udgangen af ​denne måned.

Du vil dog stadigvæk kunne købe en Windows 10-licens fra forhandlere og resellere af produktet, så længe lager haves.

Ikke flere Windows 10-licenser fra Microsoft

Microsoft oplyser selv på sin hjemmeside, at virksomheden stopper digitale downloads af Windows 10 den 31. januar 2023, mens supporten af det aldrende styresystem, dog vil forsætte et par år endnu uden udvikling af nye funktioner.

Sådan får du fat i en Windows 10-licens efter 31. januar?

Du vil stadigvæk kunne købe en Windows 10-licens fra forhandlere og resellers af produktet efter udgangen af januar måned 2023, men det gælder kun så længe lager haves hos de pågældende videresælgere, men så snart lagrene er tomme, så er det slut med nye originale Windows 10-licenser.

Hvad betyder det så for dig?

Har du allerede en computer med en original Windows 10-licens, så skal du bare sørge for, at holde computeren opdateret med de opdateringer fra Microsoft, så skulle du være kørende.

Har du en Windows 10-PC, som du gerne vil udskifte med en anden PC, der også skal køre Windows 10, så kan du med lidt fingersnilde selv forsøge at overføre din gamle Windows 10-licens til den nye computer. 

Ellers vil vi generelt anbefale, at du tjekker om din PC opfylder kravene til at køre Windows 11 og får installeret Windows 11 på din PC. 
Nyere Ældre