Find og slet tomme mapper i Windows 11

 

Det er nemmere at fjerne tomme mapper manuelt, end du måske umiddelbart går og tror. Se hvordan du klarer opgaven uden det store besvær.

Når du har haft din PC i en periode, så bliver den lige så stille fyldt op med gamle mapper, der ikke mere indeholder filer eller apps, da du har slettet indholdet.

Du kan med fordel rydde op på din PC med mellemrum og slette alle de gamle tomme mapper, og der viser vi dig, hvordan du gør her.

Skal jeg slette alle tomme mapper på min Windows-PC?

Det hurtige svar på det spørgsmål er nej. Du skal ikke slette alle tomme mapper på din Windows 11-PC, da flere mapper stadigvæk af systemmæssige årsager tjener et formål, så falder du over en mappe, som du kun kan slette med administrator rettigheder, så lad mappen være, og slet den ikke, da den stadigvæk har et formål og er i brug på din PC. 

Hvordan sletter jeg tomme mapper på en PC med Windows 11?

Vejledning er todelt, hvor du første skal finde de tommer mapper, hvorefter du skal slette dem.

1. Sådan finder du en tom mappe i Windows 11

For at finde en tom mappe i Windows 11, skal du gøre sådan her:
  1. Åbn Stifinder
  2. Klik på Vis i menuen
  3. Fra Rullemenuen vælger du igen Vis
  4. Klik nu på Skjulte elementer
Husk inden du starter, at du er placeret det rigtige sted, så du gennemsøger hele computeren for skjulte mapper, og det gør du bedst ved, at vælge "Denne PC" i Stifinder.

2. Sådan sletter du en tom mappe i Windows 11

Når du har fundet den/de mapper, som du gerne vil slette i Windows 11, så skal du gøre sådan her:
  1. Placer musen på den Mappe, som du ønsker at slette
  2. Højreklik med musen på Mappen
  3. Klik på Skraldespanden foroven i den lille menu
  4. Klik på OK
Nu er mappen så slettet, og er i første omgang flyttet til Skraldespaden på Skrivebordet i Windows 11, hvor du kan gendanne mappen, hvis du fortryder, ved at åbne Skraldespanden og højreklikker med musen på den pågældende mappe og vælger "Gendan".

Find og slet mapper i anden Windows version

Hvis du ikke har Windows 11 på din PC, skal du ikke fortvivle. For du kan nemt finde og slette en tom mappe på Windows PC, ligegyldigt hvilken version af Windows du bruger.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol