Sådan benchmarker du dit grafikkort

Benchmarking af dit grafikkort kan hjælpe med at sikre, at din GPU kører som den skal og yder sit bedste.

Benchmarking af dit grafikkort kan godt lyde som raketvidenskab, men det er faktisk slet ikke så svært, som du måske går og tror.

Selvom du ikke er til GPU-overclocking, kan benchmarking af dit grafikkort hjælpe til med at sikre, at din GPU kører som forventet. (Vores guide til benchmarking af din processor viser, hvor enkel denne proces kan være.)

Hvorfor du skal benchmarke din GPU?

Hvorfor du skal benchmarke dit grafikkort, kan du læser mere om her:

  • For at få en ydeevnemåling af din GPU fungerer til at sammenligne med andre standardresultater, så du ved, at grafikkortet fungerer korrekt
  • For at kunne sammenligne din nuværende computers ydeevne med dine fremtidige påtænkte hardwareopgraderinger herunder et nyt grafikkort
  • Kontrol af stabiliteten og vitale ting som termik, clock speed og lign.

Step 1: Test af stabilitet og temperaturer

Når du skal benchmarke din GPU, så er det første sted at starte en test af stabiliteten og temperaturer, og der kan du gøre med programmet Unigine Heaven 4.0, der er gratis til personligt brug. Hvordan kender du den normale driftstemperatur for dit grafikkorts GPU-kerne? Det finder du ud af ved at bruge testprogrammet, som angiver en GPU-temperatur, som du kan sammenligne med en temperaturoversigt fra producenten af dit grafikkort. 

Step 2: Benchmarking af GPU'en for at måle baseline-ydeevnen

Når du har testet for stabilitet og termik i form af stabilitet og temperaturer ved hjælp af programmet Unigine Heaven 4.0, skal du lave en benchmarking til at teste grafikkortets ydeevne. Vi anbefaler, at du bruger her bruger den populære 3DMark benchmarking suite, som indeholder en række gratis muligheder, hvor Time Spy (som tester DirectX 12 grafikydelse) og Port Royal (ray tracing performance) er nogle af de mest anvendte benchmarks. Det er ganske enkelt af aflæse resultatet af din ydeevnen af din GPU i programmer, da du blot skal forholde dig til den samlede score, og derefter adskille de individuelle scoringer for CPU og GPU, hvis du kører Time Spy. Port Royal har kun GPU-score og en samlet score.

Sådan benchmarker du dit grafikkort i spil

En god og meget anvendelig metode til at benchmarke din GPU på er at bruge de automatiserede benchmarks, som der kommer indbygget i mange spil eller ved at tjekke listen over spil med indbyggede benchmarks PC Gaming Wiki.

Er du utilfreds med ydelsen på dit grafikkort?

Er du ikke tilfreds med GPU-ydelsen, så kan du jo altid købe et nyt og bedre grafikkort, men du kan også vælge at løse vore artikel: "Jeg har ikke råd til et nyt grafikkort, hvad gør jeg?", så du muligvis kan slippe for at smide penge efter et nyt grafikkort ved optimere brugen af dit gamle grafikkort.
Nyere Ældre