Fejlfinding og løsning af sort skærm i Windows 11

Oplever du problemer med sort skærm på din PC, så se hver hvad du selv kan gøre for at løse det irriterende problem.

Mange ting kan forårsage problemer med sort skærm i Windows 11, og det er normalt et kompatibilitetsproblem med en system- eller driveropdatering eller et hardwareproblem med grafikkortet, skærmen eller den fysiske forbindelse, der er nogle af de mest typiske årsager.

Hvis din computer oplever problemer med sort skærm i Windows 11, har du flere måder at fejlfinde og løse problemet på, som vi vil vise dig her.

1. Forbindelsesproblemer

Når du støder på en sort skærm på din Windows 11-PC, før du når frem til selve skrivebordet, så er problemet sandsynligvis en forbindelsesfejl opstået mellem skærmen og computeren.

Sådan løser du forbindelsesproblemer

I denne situation skal du starte vil ud med at sikre dig, at skærmen rent faktisk modtager strøm og tænder, og som det næste bør du kontrollere. at skærmkablet er korrekt tilsluttet i begge ender, og du kan evt. prøve at afbryde og tilslutte skærmkablet igen for at nulstille den fysiske forbindelse mellem de to enheder.

2. Grafikdriverproblemer

Det sker også af og til at Windows kan miste forbindelse med skærmen ud af det blå, og det skyldes typisk problemer med grafikdriveren.

Sådan løser du grafikdriverproblemer

Hvis din PC står over for grafikdriver-relaterede problemer, vil dette rette den sorte skærm i Windows 11 øjeblikkeligt. 1. Tryk blot på "Windows + Ctrl + Shift + B"-tasterne samtidigt, og Windows 11 genstarter grafikdriveren. Giv din PC et minut, og den sorte skærm skulle være væk på din Windows 11-PC.

3. Generelle sortskærmsproblemer

Hvis du efter disse fejlfindingstrin stadig ser en sort skærm under opstart af computeren, eller mens du arbejder med et program på din Windows 11-PC, så oplever du det, som vi vil karakterisere som generelle sortskærmsproblemer.

Sådan løser du generelle sortskærmsproblemer

Du skal muligvis kold-genstarte systemet ved at trykke på tænd/sluk-knappen og holde den nede i cirka 10 sekunder for at lukke systemet helt ned. Herefter tryk på tænd/sluk-knappen igen for at tænde din computer. 

En anden løsningsmodel, når du oplever generelle sortskærmsproblemer i Windows 11, er at du vælger at afbryde eksterne alle eksterne enheder, som er tilsluttet din computer såsom printere, kameraer, flytbare drev, Dockingstation, Bluetooth og andre USB-enheder, og derefter genstarte computeren.
Nyere Ældre