Hvordan måler jeg hastigheden på min PC?

 

Hvis du vil finde ud af, hvor hurtig din PC i virkeligheden er, så skal du bruge et stykke benchmarking-software. 

Det er normalt ganske gratis og meget nemt at bruge benchmarking-software til at måle hastigheden på din computers processor (CPU), grafikkort (GPU) og SSD.

Vi viser her, hvordan du foretager en benchmark-måling af din computers processor ydeevne. (Vores guide til benchmarking af dit grafikkort viser, hvor enkel denne proces kan være.)

Hvad er benchmarking? 

I praksis et involverer benchmarking brugen af specifik software til at teste hastigheden på hver enkelt komponent inde i din computer såsom din CPU, GPU og SSD, eller endda hvordan alt fungerer sammen.

Hvad kan du bruge benchmarking til?

Behovet for at måle hastigheden på en computer kan opstå i flere tilfælde, men er i praksis mest brugt indenfor Gaming, hvor der ofte er behov for ret præcise målinger af computerens ydeevne, da det kan være de små marginaler, der gør, at gameren tager stikket hjem.

Hvilket program skal du bruge til benchmarking?

Nu kigger vi særskilt på at måle hastigheden på en computers processor, og der findes flere CPU-benchmarking-programmer til det formål, men vi anbefaler at bruge Maxons gratis Cinebench R23-software, som er et særdeles anvendt værktøj til validerede benchmarking-tests af ydeevnen for både multi-threaded og single-threaded processorer.

Hvordan virker Cinebench R23?

Maxons gratis Cinebench R23-software

Efter at have kørt benchmarket giver Cinebench dig mulighed for at sammenligne din computers processor-score med andre brugere med den samme CPU online, hvilket også er en god metode til at måle gevinster på ved CPU-overslocking.

Sådan kommer du i gang med Cinebench R23

Vi anbefaler, at du downloader Cinebench R23 via dette direkte link til Microsoft Store, så du undgår usikre downloadsider med evt. virus og malware skjult ved download.

Hvordan bruger du Cinebench R23?

Når du har installeret værktøjet på din PC, så starter du programmet og vælger øverst i venstre side, at kære en multi core og en single core test, og du har mulighed for manuelt under samme punkt at indstille testvarigheden, men vi anbefaler, at du ikke ændrer ved testvarigheden, så du får en komplet og så præcis CPU-måling som muligt.

Når Cinebench R23 er færdig med at beregne, kan du se testresultatet, som indeholder en score på din computers processor, og scoren sammenlignes med andre brugere, der også har kørt en test med Cinebench R23.

Nyere Ældre