Skift standardbrowser i Windows 11 med et enkelt klik

 

Med den seneste Windows 11-opdatering bliver det nemt og hurtigt at ændre standardbrowser til Chrome, Firefox og lign.

En af de mest frustrerende Windows 11-indstillinger har til dato været den omstændige mulighed for at skifte standardbrowser til Chrome og andre udbydere af browsere.

Brugerne har til dato være tvunget til manuelt at skulle vælge browserpræferencer for hver eneste filtypenavn (.HTML, .HTM, .PDF osv.).

Det har for mange været en frustrerende oplevelse, men det har Microsoft lavet om på i forbindelse med den igangværende Windows 11-opdatering.

Windows 11 og Microsoft Edge

Når du installerer eller opdatere <rdin PC til Windows 11, så er standardbrowseren som udgangspunkt sat op til Microsoft Edge, som er en rigtig god og velfungerende internetbrowser, der er kommet en lang vej siden de tidlige Internet Explorer-dage. Edge er nu både hurtig og smidig browser, hvor motoren er baseret på Chromium, som Googles Cjrome browser også er bygget op omkring.

Et punkt som Microsoft har modtaget meget kritik for er, at formaet har gjort det meget vanskeligt at indstille standardbrowseren i Windows 11 til en anden browser som eksempelvis Chrome som har været et forsøg fra Micsorsofts side på at gøre Microsoft Edge til en større konkurrent på browsermarkedet end det er i dag.

Til trods for alle forhindringer, som Microsoft har lagt brugerne i vejen, så udgør Microsoft Edge stadigvæk kun en lille brøkdel af det samlede browsermarked med markedsandel lige under 5 procent, hvor Chrome har en markedsandel på lige under 64 procent og Safari en markedsandel omkring 19 procent.

Microsoft har lyttet til kritikken

Microsoft har modtaget hård kritik for din måde at håndtere konkurrerende browsere på men har nu valgt at lytte til kritikken, og gjort det så simplet med den seneste Windows 11-opdatering, da Windows 11-brugere kan ændre standardbrowser med et enkelt klik med musen.

Sådan skifter du standardbrowser i Windows 11

Indtil nu har du skullet skifte standardbrowser i Windows 11 ved at benytte denne måde, men med den seneste Windows 11-opdatering kan du ændre din foretrukne standardbrowser ved hjælp af et enkelt klik musen i menuen for standardapps under Indstillinger på din PC i Windows 11.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol