Få tekst læst højt i Windows 11

 

Oplæser er en skærmlæserapp, der er indbygget i Windows 11, som du kan bruge til at få teksten læst højt, velegnet til synshandicappede.

Vi har tidligere vist dig, hvordan du gør hverdagen lettere med Tale til tekst i Windows 11, og nu er turen så kommet til, at vi viser dig, hvordan du bruger Tekst til tale i Windows 11.

Oplæser er en skærmlæser og tekst-til-tale-værktøj, der giver dig mulighed for at høre tekst- og skærmelementer læst højt. Vi viser dig, hvordan du bruger og får mest ud af denne praktiske og smarte tilgængelighedsfunktion i Windows 11.

Hvad kan Oplæser i Windows 11?

Windows har længe tilbudt en skærmlæser og tekst-til-tale-funktion, som kaldes Oplæser, der primært er designet til synshandicappede, men som også kan bruges af alle andre. Appen kan læse hjemmesider, tekstdokumenter og alle andre typer filer højt for brugeren. Dertil kan Oplæser læse hændelser, meddelelser og kalenderaftaler højt, så du faktisk kan bruge din PC uden en skærm.

Hvordan konfigurerer jeg Oplæser til Windows 11?

Inden du går i gang med at bruge Oplæser-appen i Windows 11, så anbefaler vi dig, at du bruger et par minutter på at konfigurere denne tilgængelighedsfunktion, så den passer til dine behov, og du får mest muligt ud af den.

Du får adgang til at konfigurere Oplæser ved at gøre sådan her:
  1. Vælg Indstillinger
  2. Klik på Tilgængelighed i venstre menu
  3. Vælg Oplæser i højre menu

Hvilke funktioner kan jeg konfigurere i Oplæser til Windows 11?

Du kan mulighed for at konfigurere en lang række funktioner i Oplæser til Windows 11, som vi lister de vigtigste af her:
  • Brug Oplæser: Aktivering, tastaturgenvej, startside
  • Oplæseres stemme: Stemme, tilføj stemme, hastighed, tone, lydstyrke
  • Nøjagtighed: Detaljeringsgrad, kontekstniveau

Dertil kommer en hel rækker muligheder for finjustering af en masse forskellige elementer, som du selv kan indstille efter behov, da de er rimelig selvforklarende.

Hvordan bruger jeg Oplæser i Windows 11?

Oplæser er en app til læsning af skærmen, der er indbygget i Windows 11, så der er ikke noget, du skal downloade eller installere nogen former for software for at komme i gang med at bruge Oplæser.

Vores vejledning beskriver, hvordan du bruger Oplæser til Windows.

For starte Oplæser-appen i Windows 11, skal du trykke på Windows-tasten  + Ctrl + Enter.  

Hvis du vil have vist alle Oplæser-kommandoer, skal du trykke på Caps Lock + F1, når du har åbnet Oplæser-appen. 

Hvis enheden har en touchskærm, skal du trykke på den tre gange med fire fingre for at starte Oplæser-appen.

Du finder en Komplet vejledning til Oplæser på Microsofts hjemmeside.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol