Begynderguide til backup af en PC

 


Med en backup af din PC sikrer du, at du har en kopi for alt dit indhold på din computer, hvis du får brug af at genskabe dine data.

Vi ved alle, at vi skal sikkerhedskopiere vores data, men dertil og så få det gjort i praksis kan være et langt og sejt træk.

Backup eller sikkerhedskopi er en kopi af al din data på din PC, og det handler alt sammen om at få indført nogle fornuftige backup-rutiner, da en backup skal være aktuel for, at den har nogen værdi for dig.

Seriøst, hvad skal du lige stille op med en sikkerhedskopi, der er over et 1/2 år gammel. For at det har nogen værdi for dig, skal dine backups altså være aktuelle, og det betyder, at du med jævne mellemrum skal sørge for at lave en backup af din PC for, at det spiller og har ingen værdi ved en gendannelse af dine data.

Derfor skal du tage en backup

En backup er typisk en kopi af dine filer på din PC som dokumenter, video, musik, billeder og lign. som du opbevarer på din harddisk. En backup kan også indeholde en kopi af dine apps på din PC, men det er vigtigere med en sikkerhedskopi af førnævnte filer, da du altid har mulighed for at installere dine apps på ny.

Du tidligere nævnt sørge for løbene at tage backup af dine data, og det er der flere grunde til:

 • Du kan komme til at slette dine filer ved et uheld
 • Din computer kan bryde sammen
 • Hvis din computer bliver stjålet
 • Din PC kan blive angrebet af malware
 • Du kan glemme koden til din PC
 • Harddisken kan gå i stykker

I alle ovennævnte tilfælde vil du få brug for en backup af dine data til genskabe indholdet fra din PC på ny.

Sådan tager du en backup af din Windows 11-PC

For at lave en manuel backup af dine filer i Windows 11, skal du gøre sådan her:
 1. Skriv Kontrolpanel i søgefeltet på proceslinien
 2. Åbn Kontrolpanel
 3. Find System og sikkerhed 
 4. Klik på Gem sikkerhedskopier af dine filer med Filhistorik
 5. Tilslut nu et ekstern drev eller brug en netværksplacering
 6. Opdater siden
 7. Lav en backup
Nu har du så lavet en manuel backup af dine data på din Windows 11-PC, og fremadrettet anbefaler vi, at du sætter din PC op til automatisk backup i Windows 11, og det gør du sådan her: Start > Indstillinger > Konti > Windows-sikkerhedskopi.

Fordelen ved at vælge at benytte automatisk sikkerhedskopiering i Windows 11 er, at så har du altid en frisk backup af din PC klar, hvis uheldet skulle være ude, og du får brug for en gendannelse af din PC.

Nyere Ældre