Gratis program til filkonvertering af billeder og fotos

 

Konverter dine billeder til andre formater herunder PNG, JPEG, BMP og GIF ved hjælp af gratis program fra Microsoft til Windows 10 og Windows 11. 

Ofte kan du have behov for at ændre filformater på et billede. Eksempelvis kan du få behov for at ændre en billede du har downloadet fra nettet i WEBP-formatet, som bliver mere og mere udbredt på hjemmesider, til et mere udbredt format, så du kan foretage billedredigering af indholdet.

Hvis du ikke er klar over det, så behøver du faktisk ikke at investere i dyre softwareprogrammer som Photoshop for at ændre filformatet på et billede eller foto.

Et helt oplagt værktøj til at udføre opgaven er det lille gratis tegneprogram Microsoft Paint, som du kan benytte til at konvertere dine billeder på få sekunder til andre billedformater.

Sådan konverterer du billedformater med Paint

Først skal du åbne billedprogrammet Paint på din PC, og er programmet allerede installeret på din PC, så kan du hente det gratis i Microsoft Store og selv installere det. Herefter skal du følge vores vejledning i, hvordan du foretager filkonvertering af billeder og fotos med Paint.
  1. Åbn det billede eller foto i Paint som du ønsker at ændre filformatet på
  2. Klik på Fil, se figur 1
  3. Vælg Gem som i menuen, se figur 1
  4. Klik på den Filtype som du vil konvertere billede eller foto til, se figur 1
  5. Gem herefter billede eller foto ved at klikke på Gem

Figur 1: Konvertering af filformat i Paint

Når du har gjort det, så er du klar til at foretage billedredigering af dit billede eller foto, som du har skiftet filformat på, i et af disse gratis programmer til billedbehandling eller alternativt med en købt udgave af Photoshop eller CorelDRAW.

Nyere Ældre