CorelDRAW: Bedste alternativ til Adobe Photoshop

CorelDRAW har en intuitiv brugerflade, som er nem at bruge også for nybegyndere, og programmet er velegnet til arbejdet med store og tunge designs.

CorelDraw er et af de mest kraftfulde værktøjer foruden Photoshop, hvis du arbejder med grafisk design, redigering af billeder og frihåndstegning.

Vi har tidligere anbefalet de bedste gratis tegneprogrammer til Windows 11, hvor CorelDRAW er et betalt alternativ, hvor du kan få 15. dages prøveperiode, før du beslutter dig for at købe softwaren.

Hvad er bedst Photoshop eller CorelDraw?

Vi bliver tit mødt med spørgsmålet "Er der et alternativ til Photoshop", og når vi svarer CorelDRAW, så får vi ofte opfølgningsspørgsmålet "Hvad er bedst Photoshop eller CorelDRAW".

Det er svært at komme med et entydigt svar på hvilket program, der er det bedste, da de hver byder på forskellige muligheder og værktøjer. 

Vi gennemgår her CorelDRAW til Windows 11 i detaljer, og kan allerede nu godt afsløre, at CorelDRAW efter vores mening er det bedste betalte alternativ til Photoshop fra Adobe, når det kommer til grafisk design og billedbehandling.

Plusser

  • Let at bruge
  • Stærk på vektor-, logo- og bannerdesign
  • Gode værktøjer til desktop publishing
  • Perspektivtegningsværktøj med enkel farveskift
  • Import og redigering af PDF-filer
  • Tæt integration med Office 365 og Google-apps
  • Eksport af mange formater

Minusser

  • Forvirrende totrins-clouddelingsarbejdsgang
  • Programmer er dyrt
  • Langsomme opdateringer

Samlet bedømmelse

CorelDRAW er velegnet til begyndere såvel som professionelle, der arbejder med grafisk design, og vinder stort på at programmet er let både at bruge men også at lære at bruge på grund af den enkle opsætning af brugerfladen. CorelDRAW henvender sig til dig, der arbejder med produktdesign i forbindelse med marketing og kan også bruges af skoler, bloggere, influencers og organisationer, som har et konstant behov for design af billeder til sociale medier, hjemmesider og blogs.

Gennemgang af CorelDRAW - Kom i gang

Figur 1: Brugerflade CorelDRAW

Når du starter CorelDRAW, så bliver du mødt af brugerfladen i figur 1, som har mange ligheder med tilsvarende programmer som Photoshop og lign. 

For at komme i gang med at anvende CorelDRAW skal du klikke med musen på "File" og vælge "Create" eller benytte genvejstasterne CTRL + N, som også kan benyttes til "Create a new document".

Nu får du så et blankt lærred op på skærmen, hvorefter du er klar til at gå i gang med at anvende CorelDRAW til dit næste projekt.

Gennemgang af CorelDRAW - Import af billede

Figur 2: Import af billede CorelDRAW

For at komme i gang med at arbejde med et billede i CorelDRAW skal du nu importere et billede, og det gør du, som vist ved den røde pil i figur 2, ved at klikke på "File" og vælge "Import" eller med genvejstasterne CTRL + I, som udfører den samme funktion.

Gennemgang af CorelDRAW - Redigering af billede

Figur 3: Redigering af billede CorelDRAW

Nu hvor du har importeret et billede i CorelDRAW, så er du klar til at begynde at redigere dit billede. Hvis du kigger i figur 3, så kan du se elementerne til højre, også kendt, som lag. I venstre side har du dine værktøjer til at redigere billedet med som Color Eyedropper tool. Paint bucket, Croop tool, tekst, Zoom tool og lign. 

Under hovedmenuen finder du også en linie, som indeholder en lang rækker værktøjer, som mulighed for at redigere billedet størrelse.

I højre side at billedet ser du en rubrik med "Hints", hvor du kan finde hjælp til at anvende de forskellige værktøjer i CorelDRAW.

Prøv CorelDRAW gratis

Har du fået lyst til at prøve CorelDRAW, kan du gør det gratis i 15. dage med en såkaldt med prøveversion, som indeholder alle funktionerne, som du finder i den fulde og betalte udgave af CorelDRAW. 

Du kan downloade den gratis prøveversion af CorelDRAW i Microsoft Store eller direkte på den officielle hjemmeside Coreldraw.

Beslutter du dig for at købe CorelDRAW, så kan du gøre det for et engangsbeløb fra 1.100 danske kroner eller via et månedligt abonnement. Der findes forskellige tilbud til studerende og private, der kan købe programmet til en nedsat pris.

Hvis du mangler et gratis program til at lave markedsføringsmateriale som logoer, flyers, plakater og indhold til SoME, så prøv dette gratis program fra Adobe.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol