Få mere fart på Windows 11

 

Du blot skal foretage nogle mindre justeringer i Windows 11 for få en hurtigere PC.

Der findes mange programmer, der lover guld og grønne skove, når det kommer til at få en hurtigere computer. I de mange tilfælde ender du med at stå tilbage med lommesmerter, og en computer der er stadigvæk er langsom.

Har du en PC med Windows 11, så er et af de bedste råd til at få en hurtigere PC faktisk, at du foretager  nogle justeringer i selve operativsystemet uden brug af dyre trediepartsprogrammer.

Vi giver dig her 6 solide og brugbare tips til, hvordan du får mere fart over feltet på din PC med Windows 11.

1. Hold din PC opdateret

Opdateringer er en af de bedste måder til at forbedre ydeevnen på din PC, derfor skal du sikre at Windows 11 altid er opdateret med de nyeste opdateringer fra Microsoft, da du både modtager opdateringer af selve styresystemet med også af enhedsdriverne på din PC som grafikkort, lydkort og lign.

For at holde din PC opdateret i Windows 11, skal du gøre sådan her.

  • Gå til Start > Indstillinger > Windows Update

2. Genstart ofte din PC

En nedlukning eller en genstart af din PC er en god metode til at få en hurtigere PC, da den genstart af Windows 11 er med til at opdatere computeren hukommelse, så den kører hurtigere bagefter.

For at genstarte din PC i Windows 11, skal du gøre sådan her.

  • Brug ALT + F4

3. Deaktiver unødvendige startapps

Apps der automatisk åbnes i baggrunden på din PC i Windows 11, når du starter din PC, er med til at gøre computeren væsentligt langsommere, da programmerne bruger computerens ressourcer uden, at du måske overhovedet bruger dem. En god måde at øge computerens ydeevne på, er derfor at slå de opstartsapps fra, som du alligevel ikke bruger.

For at deaktivere startapps i Windows 11, skal du gøre sådan her.

  • Gå til Start > Indstillinger > Apps > Start og deaktivere de apps du ikke bruge bruger

4. Frigør plads på harddisken

For lidt diskplads kan påvirke din PC's ydeevne, hvorfor du kan få en hurtigere computer med Windows 11 ved at frigøre plads på harddisken. Det bedste måde at få mere plads på harddisken er ved at indstille den indbyggede Lagerassistent i Windows 11 til med mellemrum at foretage en oprydning på harddisken for at slette overflødige filer.

For at konfigurere Lagerassistent i Windows 11, skal du gøre sådan her.

  • Gå til Start > indstillinger > System > Lager

5. Start Microsoft Edge hurtigere op

Du kan maksimere din computer ydeevne ved at reducere den tid, som det tager at åbne Microsoft Edge-browseren  i Windows 11. Du kan starte Microsoft Edge helt op til 41 procent hurtigere ved at aktivere den indbyggede funktion "Start boost" i Windows 11.

For at aktivere Start boost på Microsoft Edge i Windows 11, skal du gøre sådan her.

  • Gå til Indstillinger med mere i Microsoft og vælg Indstillinger > System > og aktivere Start boost

6. Slå visuelle effekter fra

En hurtig genvej til en hurtigere PC er at slå visuelle effekter fra i Windows 11 på din PC, da det optager en hel den af computerens systemressourcer, og der med til at gøre den langsommere, og dermed efterlade færre kræfter til at udføre de primære opgaver, som er vigtige for dig. Bagsiden er godt nok, at Windows 11 ikke ser helt så flot ud uden effekterne, men det er en relativ lille pris at betale for for en forbedring af ydeevnen på din PC.

For at slå visuelle effekter fra i Windows 11, skal du gøre sådan her.

  • Gå til Start > Indstillinger > Tilgængelighed > Visuelle effekter, og slå Gennemsigtighedseffekter og/eller Animationseffekter fra

Besøg Windows 11 Hub for alt du skal vide omkring Windows 11.

Nyere Ældre