Sådan bruger du FaceTime på Windows PC

 

Leder du efter FaceTime-appen til din Windows PC? Så er der godt nyt, da FaceTime nu virker til PC.

FaceTime er en avacneret app, der kører på iPhones, iPads og andre iOS-enheder, hvor det er muligt at foretage tale- og videoopkald og sende beskeder til andre med en Apple enhed.

I praksis fungerer FaceTime på linie med Google Duo. WhatsApp, Teams og Zoom, hvor den store forskel har været, at du indtil i dag har skullet eje enten en enhed med iOS eller MacOS for at deltage i samtaler på platformen.

Det har Apple nu valgt at lave om på ved at åbne op for at folk med en Windows PC, Windows tablet, Android-smartphone og Android-tablet nu også kan benytte FaceTime på disse enheder.

Nu er det altså ikke kun iOS- og MAC-brugere, som er i stand til at bruge FaceTime-appen, hvilket er gode nyheder, da FaceTime byder på mange fordele. 

FaceTime er suveræn, når det kommer til videokvaliteten og de funktioner, der er tilgængelige, når du benytter platformen. Derudover kan du tilføje op til 32 personer ad gangen i et enkelt opkald, så alle dine venner kan deltage i opkaldsgruppen med dig.

Sådan downloader du FaceTime til Windows PC

Når det kommer til at foretage krystalklare stemme- og videoopkald, er FaceTime den foretrukne platform for millionvis af mennesker i verden, og den mulighed skal du heller ikke gå glip af.

FaceTime til Windows er ikke en decideret app men derimod en mulighed, hvor folk med en Windows-computer kan koble sig på et eksisterende videoopkald gennem gennem deres internetbrowser på computeren som Chrome og Microsoft Edge og lign. 

Sådan igangsættes et FaceTime-opkald til Windows PC

Opkaldet via FaceTime skal derfor igangsættes af en person, som ejer en iPhone eller iPad med iOS 15. For at modparten med en Windows PC kan deltage i et FaceTime-opkald, skal en bruger af FaceTime i iOS 15 klikke på "Lav link" øverst til venstre, hvor det også er muligt at navngive FaceTime-opkaldet. 

Det er muligt at kopiere URL-adressen til FaceTime-opkaldet eller dele linket via forskellige apps som beskeder og WhatsApp og lign.

Et FaceTime-link vil i praksis se sådan her ud: facetime.apple.com/facetime/join/ efterfulgt af en serie individuelle tegn, som er unikke for lige netop dette FaceTime-opkald. 

Alle der har linket vil kunne deltage i FaceTime-opkaldet, og det foregår uændret krypteret.

Begrænset FaceTime-funktionalitet på Windows PC

Da der ikke er tale om en rigtig FaceTime-app til Windows, så er der tale om begrænset funktionalitet for brugeren, da det foregår via internetbrowseren, når vi sammenligner med en FaceTime-appen til iPhone og iPad.

Tilgængelige funktioner i FaceTime til Windows PC 

De tilgængelige funktioner til FaceTime til Windows PC er som sagt begrænset, hvorfor brugeren ikke får alle de samme muligheder som på FaceTime på en iPhone 12. Følgende funktioner vil bære tilgængelige i FaceTime på en Windows PC.

  • Slukke for mikrofon
  • Slukke for kamera
  • Forlade opkaldet

Windows-brugere har altså ikke mulighed for selv at starte et FaceTime-videoopkald på en PC men skal altså inviteres af en person med en iOS 15-enhed til at deltage i en samtale.

Når det er sagt, så er det fedt, at vi med Windows computere ikke mere er afskåret fra at deltage i krypterede samtaler på FaceTime eller være tvunget til at skulle ud at investere i en iPhone eller iPad for at føre samtaler med venner og familie, der ejer en iOS-enhed.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol