Zoom vs. Microsoft Teams: Hvad skal du vælge?

 


Zoom og Microsoft Teams er to kommunikationsplatforme i rivende udvikling med mange ligheder men også med enkelte forskelligheder, som kan være afgørende, når du træffer dit valg.

Selvom det nu er muligt at bruge FaceTime på en Windows PC, så er der stadigvæk gode grunde til at benytte Teams og Zoom, hvorfor vi tager her temperaturen på de to mest populære videoplatforme lige nu. 

Vi kigger på de enkelte elementer, og hvor de reelle forskelle er, som kan gøre den afgørende forskel, når du som privat, virksomhed eller institution skal vælge platform.

Hvad er Zoom?

Zoom er markedsleder og uden tvivl den mest profilerede platform indenfor videokommunikation brugt af private, skoler og virksomheder. Platformen er en samlet kommunikationsløsning i skyen, som håndterer video, lydkonference, samarbejde, chat og webinars med understøttelse af styresystemer, apps og mobile devices. Eksempelvis findes der plugins til Microsoft Outlook og IBM Notes.

Hvad er Microsoft Teams?

Microsoft Teams er en altomfattende samarbejds- og kommunikationsplatform, der kombinerer møder, chats, opkald og fildeling med Office 365 i et samlet arbejdsområde.

Funktioner: Zoom vs. Microsoft Teams

Når det kommer til funktioner, så byder både Zoom og Microsoft Teams på online møder, chats, opkald, skærm- og fildeling. Den primære forskel mellem de to platforme er integrationen mellem Teams og Office 365, som gør netop denne løsning oplagt til store organisationer og virksomheder, som har behov form at samarbejde via Office 365. Dette åbner op for problemfrit samarbejde, filsøgning og sikkerhedskopiering med kommunikationsløsningen fra Microsoft. Zoom byder så modsatrettet på et samarbejde med Slack, som er en kommunikationshub, der fås som app til desktop, laptops og mobile enheder- dertil findes der også en webapp. Grundlæggende kan det beskrives som et chat- og samarbejdsrum, som i mange virksomheder har erstattet mails, chatforums og private fora.


Brugergrænseflade: Zoom vs. Microsoft Teams

Når det kommer til selve brugergrænsefladen, så byder Zoom ind med et mere enkelt og strømlinet interface, som mange sætter stor pris på. Det er samtidig let at komme i gang med at bruge Zoom uden, at du behøver support eller uddannelse på grund af den enkle opsætning. Det er en lidt større udfordring at komme i gang med at bruge Microsoft Teams, og det vil for mange kræve et lille tilløb og support fra en tredieperson at få det fulde udbytte ud af platformen. Ombordstigningen er altså lidt mere vanskelig for brugere af Microsoft Teams sammenlignet med Zoom. Men, når du så først er kommet i gang, så er samarbejdsfunktionaliteten altså mere udbygget i Microsoft Teams på grund af den tætte integration med Office 365, som for mange vil opveje den lidt stejlere indlæringskurve.

Integration: Zoom vs. Microsoft Teams

Zoom er tilgængelig i de fleste app butikker og tilbyder onlinetræning via UCaaS-rummet, hvor brugerne kan få hjælp til at blive mere produktive. Mange yngre mennesker er opvokset med en app store-mentalitet, og er derfor hurtige til at finde og bruge apps, som kan være med til at lette i hverdagen. Den store gevinst ved Microsoft Teams er den tætte integration med Office 365 samt det faktum, at platformen derudover tilbyder yderligere 70 integrationsmuligheder med alt fra billetadministration, undersøgelser til vejr og nyheder. Zoom tilbyder en ekstra pallette af yderligere 100 integrationsmuligheder udover Slack og dertil en integration med Office 365, som dog ikke er lige så vellykket, som den Microsoft tilbyder med integrationen mellem Teams og Office 365.

Hvad skal du vælge: Zoom vs. Microsoft Teams

Der er ikke en åbenlys vinder, da valget af platform helt afhænger af behov og krav hos den enkelte personen, organisation og virksomhed. Microsoft Teams er en fremragende løsning og platform til intern samarbejde, hvor Zoom er en fremragende løsning og platform til eksternt samarbejde med eksempelvis leverandører og kunder i en virksomheden. Hvis behovet er en tæt integration med Office 365, så er der åbenlyse fordele ved denne grænsebrugerflade og Microsoft Teams. Er behovet mere en løsning, som er let at komme i gang med at bruge og udbytte løbende, så er valget åbenlyst Zoom, hvis den dybe integration med Office 365 ikke har helt så stor en prioritet. Både Zoom og Microsoft Teams tilbyder gratis og betalte planer, hvor Microsoft Teams marginalt er lidt billigere i premium udgaven sammenlignet med Zoom. En prissammenligning er derfor ikke alene nok til at pege på den ene løsning fremfor den anden. I praksis behøver det jo ikke være enten eller, da en multiplatform bestående af begge platforme for mange kan være den helt rigtige vinderkombination, da det ene jo ikke behøver udelukke det andet.

Nyere Ældre