Sådan kører du Windows 10 på en MacBook

 Se hvordan du kan afvikle Windows 10 på en MacBook, og tippet gælder også de nye MacBooks med M1-processor fra Apple.

Få adgang til Microsoft Office til Windows og kør Windows Apps på din MacBook kan godt være relevant for mange mennesker, som arbejder i et Windows-miljø, men har en MacBook.

Fordelen ved at afvikle Windows 10 på en MacBook er, at du ikke behøver både at have en Windows-bærbar og en MacBook - du kan simpelthen nøjes med din MacBook.

Hvorfor køre Windows 10 på en MacBook?

Hvorfor skulle det egentlig have nogen form for relevans at installere Windows 10 på en MacBook, sidder du sikkert og tænker? Det kan vi faktisk godt forstå, at du tænker. Et valg af en MacBook er et tilvalg af Apples styresystem macOS, men det er samtidig er det også et aktivt fravalg af Apps der kun kan køre på Windows 10 fra Microsoft.

I visse tilfælde er der behov for at kunne afvikle Windows 10, da visse programmer kun er udviklet til styresystemet fra Microsoft, og slet ikke findes til macOS og dermed din MacBook.


Disse situationer gør det relevant med Windows 10 på en MacBook

Gaming er en af de helt store grunde til at installere Windows 10 på er MacBook, da mange af de rigtige store spiltitler slet ikke tilbydes til macOS. Den nye M1-chip fra Apple gør faktisk, at det vil være praktisk muligt, at afvikle et mere krævende Windows-spil på en MacBook på en ganske fornuftig måde. 

En anden grund til at installere Windows 10 på en MacBook er, at de findes mange dedikerede programmer, der kun fungerer på en Windows-computer, som er nyttige også at kunne benytte på en MacBook.

Der findes også mange online tjenester indenfor bank, forsikring og realkredit, som slet ikke kan afvikles på en MacBook, hvor det kan være relevant med Windows 10 på en MacBook.

En sidst grund er, at mange udviklingsværktøjer til spil, hjemmesider og programmer er udviklet og dedikeret til Windowsplatformen, hvilket kan være en forhindring for mange, der arbejder indenfor disse områder, og foretrækker at arbejde på en MacBook.


Sådan afvikles Windows 10 på en MacBook

Den åbenlyse mulighed for at køre Windows 10 på en MacBook, vil være at formatere harddisken og installere Windows 10 på enheden. Det har sine åbenlyse begrænsninger i form at hardwaremæssige begrænsninger samt det faktum, at de fleste køber en MacBook for at køre macOS. Selv hvis der laves en dual-boot-opsætning, er det på en ingen måder en brugbar løsning.

Softwarevirksomheden Parallels har gennem flere år udviklet software, som gør det muligt at afvikle Windows på en MacBook. Softwaren står overfor sit egentlige gennembrud på grund af den nye M1-chip fra Apple, som giver MacBooks så mange flere kræfter til at udføre den slags operationer.

Tidligere har den været en ret langsommelig affære, at afvikle Windows 10 på en Mac med softwaren fra Paralles, hvilket dog har ændret sig nu.

Programmet som du skal bruge for, at køre Windows 10 på en MacBook hedder Parallels Desktop 16 til Mac.

Sådan virker Parallels Desktop 16 til Mac i praksis

Parallels Desktop 16 til Mac installeres som et virtuelt miljø på en MacBook, hvor softwaren simulerer en Windows computer. Når programmet er installeret og opstartet, så skal brugeren installere en Windows 10 licens enheden på helt samme måde, som når der skal installeres Windows 10 på en formateret computer.

Når Parallels og Windows 10 er installeret på en MacBook, så starter brugeren først Parallels op og herefter Windows 10. Så er maskinen i praksis en Windows-computer, hvor der kan installeres alle de spil, programmer og udviklerværktøjer til Windows 10, som brugeren ønsker at køre.

Se hvordan du installerer Windows 11 på din Mac og MacBook i denne artikel her.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol