GeForce NOW: Spil nye spil på din gamle PC

 


Ny gratis spiltjeneste gør det muligt at spille Fortnite, CS:GO og Apex Legends selv på en sløv gammel maskine med Windows 7.

GeForce NOW er en ny Cloudbaseret spiltjeneste fra NVIDIA med mere end 1000 spil, der afvikles på servere i USA og Europa og kan spilles både gratis og i en betalt version til Windows PC, macOS, Android TV, Android og iOS. 

Vi har tidligere skrevet om Bluestacks, der er emulator, der gør det muligt gratis at spille de mest populære Android-spil på en Windows-enhed. Andre alternativer, der er værd at nævne er Boosteroid, Google Play Spil Beta til PC og Microsofts samarbejde med Amazon i form af Amazon App Store, der begge gør det muligt at spille Android-spil på en Windows-PC. 

NVIDIA vil nu også have sin del af den milliardstore gaming-kage med præsentation af sin nye gamingplatform, og vælger dermed at følger i fodsporene på andre spiltjenester som Steam, Origin og Stadia.

Hvad er GeForce NOW?

NVIDIA GeForce NOW er en skybasteret spiltjeneste, hvor spilleren ikke skal købe spillene, men for adgang til at spille dem i skyen, da spillene afvikles på servere i USA og Europa. Elementet med at tilbyde gratis spil, er det som for alvor adskiller GeForce NOW fra konkurrenterne indenfor cloud-gaming. 

Hvordan virker GeForce NOW?

Brugeren opretter en konto på GeForce NOW, og downloader derefter den tilhørende App til sin enhed, og tilknytter derefter sit eget spilkartotek eller spiller de over 1000 spil, der findes på spiltjenesten. Selve tjenesten ligger på servere i USA og Europa. Derfor kan brugere også selv installere spil, der er købt i en digital spilbutik som eksempelvis Uplay og Steam. Installation af spillene sker på en virtuel computer, hvorfor spiltitlerne kan tilgås overalt.

Hvilke platforme understøtter GeForce NOW?

Spiltjenesten understøtter: Windows, macOS, Andorid, Android TV, iOS, Chrome OS og endelig NVIDIA Shield TV. Fordelen med GeForce NOW er, at der også kan spilles på gamle enheder med eksempelvis Windows 7 og 8 og ditto på enheder med Android, iOS og macOS.

Hvordan er hastigheden på GeForce NOW?

Det kræver ikke så meget af selve udstyret, men brugerens internetforbindelse skal være i orden. NVIDIA oplyser selv, at GeForce NOW kræver mindst 15 Mbps til 720p ved 60 billeder pr. sekund og 25 Mbps til 1080p ved 60 billeder pr. sekund. Vi har testet spiltjenesten på en 100 Mbps-internetforbindelse og opnået 100 FPS i CS:GO og 300 FPS i Fortnite.

Brug af controller i GeForce NOW?

Spillene hos GeForce NOW styres med fingrene, controllere eller med mus og tastatur. Det er også muligt at spille med en Xbox-controller, hvis du har en Windows PC.

Hvordan er udvalget af spil i GeForce NOW?

NVIDIA samarbejder med spiludviklere såsom Riot Games, Bungie, Paradox Interactive, Epic Games og Square Enix, i at udvikle spiltjenesten GeForce NOW. Der findes titler på spiltjenesten som: Fortnite, Apex Legends, CS:GO, CyberPunk, Assain's Creed, Rainbo Six Siege og lign. Udvalget af kørespil er dog ikke imponerende, men det kan da være at det kommer. Vi finder endnu ikke Minecraft i på listen over spiltitler på tjenesten. Du kan se den opdaterede spilliste her.

Hvad koster det at bruge GeForce NOW?

NVIDIA tilbyder sin spiltjeneste i to udgaver. En gratis model, hvor brugeren får en standard adgang, hvor det kan spilles sessioner i op til en time ad gangen gratis, hvorefter der skal logges ud og ind igen for at fortsætte. Den betalte model koster et abonnement på 79 kroner pr. måned og giver adgang til prioriteret afgang til gamingservere, forlænget sessionslængde og RTX slået til. 

Hvordan kommer jeg i gang med GeForce NOW?

Der stilles som sagt ikke de store krav til hardwaren, hvorfor du kan komme i gang et gammelt hakkebræt af en PC med Windows 7 og og et grafikkort i GeForce 600-serien. Kort sagt taler vi altså om ældgamle specifikationer indenfor gaming. Ellers skal du oprette en spilkonto til GeForce NOW via dette link til NVIDIA, hvorefter du skal downloade Appen via hjemmesiden. Så er du faktisk klar til komme i gang med at spille alle de nyeste og mest populære spil på din gamle Windows PC. 

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol