Guide: Hvilke hovedtelefoner skal du vælge?

 

I vores guide finder du hjælp til at vælge de rette hovedtelefoner, og vi forklarer forskellene på de forskellige typer.

Har du brug for et sæt nye hovedtelefoner til gaming, træning eller i S-toget, så er der nok modeller og udgaver at vælge imellem, og nogle vil passe bedre til at opfylde dit behov end andre.

Vi giver dig her tips til, hvad du skal være opmærksom på, inden du slagter sparegrisen for at investere i nogle nye hørebøffer.

Forklaring på de forskellige typer hovedtelefoner

Der findes lige nu på markedet for hovedtelefoner disse tre forskellige typer hovedtelefoner.
  1. In-Ear hovedtelefoner: sidder som ørepropper, fylder næsten ingenting, har en lille vægt
  2. On-Ear hovedtelefoner: sidder på ydersiden af ørerne uden at dække helt. er mellemstore, har flade ørepuder 
  3. Around-Ear hovedtelefoner: omslutter ørerene, er store, er tunge
In-Ear hovedtelefoner passer bedst til træning og fysisk aktivitet på grund af det kompakte format. On-Ear hovedtelefoner er hvis du er ønsker et brugbart kompromis mellem de helt små In-Ear og det helt store Around-Ear hovedtelefoner, som både kan bruges til træning og musik. Around-Ear hovedtelefoner er velegnet til musik og streaming med en bedre lydoplevelse og typisk en bedre basklang.

Trådløse hovedtelefoner eller med ledning

Et sæt trådløse hovedtelefoner giver typisk mere bevægelsesfrihed og mobilitet, da de tilsluttes til din enhed trådløst via Bluetooth eller NFC. Nogle sværger til hovedtelefoner med ledning, da de mener, at det giver en bedre lydoplevelser især, når det lyttes til musik. Ulempen er, at ledningen er med til at indskrænke brugerens bevægelsesfrihed og mobilitet især ved træning og sport.

Vælg den rigtige pasform på hovedtelefoner

Når du skal vælg de hovedtelefoner, der passer bedst til dig, så skal du huske på at den fysiske pasform er i orden. I praksis vil det sig, at hovedtelefonerne sidder godt i ørerne eller uden på ørerne. Der er ikke noget værre, at rende rundt med et sæt hovedtelefoner der strammer på hovedet eller gnaver i ørerne. Det er også vigtigt, at hovedtelefonerne ikke er for tunge, da det påvirker den ergonomiske oplevelse, så du ikke kan sidde med hovedtelefonerne i længere tid af gangen, da du får ondt i hovedet.

Hovedtelefoner med støjreduktion er bedst 

Hovedtelefoner med indbygget støjdæmpning holder støj fra omverdenen ude, så du uforstyrret kan lytte til musikken. Der findes to typer støjreduktion: Aktiv og Passiv. Aktiv støjreduktion er, når hovedtelefonerne kommer med en indbygget mikrofon, som tilpasser lyden i hovedtelefonerne automatisk efter støjen i omgivelserne. Passiv støjreduktion hindrer indkommende støj i form af en lyddæmpende konstruktion med god pasform.

Hovedtelefoner med lang batteritid er et must

Den effektive brugstid for et sæt trådløse hovedtelefoner afhænger når alt kommer til alt af batteritiden, og hvor langt brugeren har til nærmeste stikkontakt for en ny påfyldning. Det er let at undervurdere behovet for batteriydelsen, når der skal købes et sæt hovedtelefoner. Derfor kan du med fordel lægge 25 til 40 procent til den tid, som du forventer at skulle bruge, da den vejledende batteriangivelse fra producenterne sjældent er retvisende. Du skal typisk regne med, at den er en del lavere end angivet på kassen eller i netbutikken af producenten.


Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol