Vejledning til køb af Powerbank


Når du overvejer at købe en Powerbank, så er det vigtigt, at du vælger en, som passer til dit behov.

Har du glemt at oplade mobilen eller den bærbare hjemmefra, så er det rart at have en Powerbank med i tasken, så du påfylde energi på din yndlingsenhed igen.

I praksis så er en Powerbank en indbygget kasse med et genopladeligt batteri, som du kan bruge til at oplade stort set alle former for elektronik som mobil, tablet, bærbar og lign.

Skal du have fat i en Powerbank, så er det som sagt vigtigt, at du vælger en der passer til dit behov især, når det det kommer til opladningskapacitet.

1. Behov for opladningskapacitet

Det første, som du bør kigge på, før du investerer i en Powerbank er, hvor stor en opladningskapacitet, du har behov, som udtrykkes i størrelsen på batteriet i Powerbanken, som måles i mAh. Før du beslutter dig, så skal du tage stilling til hvilke enheder, som dun har behov for at få opladet. Er det bare mobilen. Eller er det din tablet eller måske din bærbar, som du vil kunne oplade på farten. Eller måske har du behov for opladning af flere enheder. Antallet af enheder, som du har behov for at lade op er med til at bestemme, hvor stor en batterikapacitet, som Powerbanken skal indeholde for at opfylde dine behov.

2. Sådan udregnes behovet for batterikapacitet

For at finde ud af, hvor stort en batterikapacitet (mAh), som du har behov for i en Powerbank, skal du lægge dine enheders batteristørrelser sammen, så du får det samlede antal mAh, som du har behov for at få dækket. Herefter finder du en Powerbank, der som minimum opfylder dit samlede behov for batterikapacitet (mAh), så du er sikker på, at du har opladningskapacitet eksempelvis 20.000 mAh til at oplade alle dine enheder minimum en gang, Hvis dit behov for batterikapacitet er 20.000 mAh, så skal du altså købe en Powerbank med opladningskapacitet på 20.000 mAh, for at du er dækket ind.

3. Så mange gange kan en Powerbank oplade en enhed

For at finde ud af, hvor mange gange du kan oplade en enhed eksempelvis en mobil, inden en Powerbank skal oplades, så skal du dividere en Powerbanks kapacitet (mAh) med mobilens batterikapacitet. Så får du i hovedtræk det antal gange, mobilen kan oplades inden Powerbanken selv skal oplades.

4. Ønsker til formfaktor og materialer

En vigtig ting at kigge på er, om du har særlige ønsker til formfaktoren på en Powerbank. Må den eksempelvis ikke være alt for stor. Skal den være rund eller firkantet. Skal den kunne passe i en taskelomme eller en bukselomme. Mange modeller er fabrikeret i plast, hvor andre kommer med en særlig coating eller er indpakket i stof for ,at gør Powerbanken mere lækker og eksklusiv. Har du behov for, at Powerbanken er ekstra modstandsdygtig overfor vind og vejr og skal kunne holde til en hård tilværelse. Så kan du med fordel gå efter en enhed, som er IP-certificeret, så Powerbanken kan holde til at blive våd og opholde sig i et fugtigt klima og falde på gulvet i ny og næ. Det du har behov for er altså en hårdfør Powerbank, der kan holde til en omtumlet tilværelse.

5. Prisen på en Powerbank

Det er svært at sige noget konkret om, hvor meget en Powerbank må koste, da det afhænger af, hvilke ønsker du har til opladningskapacitet, formfaktor og materialer. Det bedste du sådan set kan gøre er at finde en prissammenligning på nettet, hvor du kan se mere om priserne på Powerbanks. Her vil du også kunne tjekke om prisen på din Powerbank, som du er interesseret i er for høj eller for lav. Pas generelt på med at købe en for billig Powerbank, da billige Powerbanjs typisk kan have en nedadgående opladningsevne efter blot nogle få opladninger.


Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol