Få styr på disse ting før du køber brugt bærbar!

 

Vi hjælper dig med at få styr på de vigtigste ting, inden du køber brugt bærbar.

Er du på udkig efter en brugt bærbar til dig selv, ungerne eller et andet familiemedlem, så kan du med lidt forarbejde sikre dig et godt køb, som lever op til forventningerne.

Vi guider dig her til de vigtigste ting, som du bør have styr på og være opmærksom på, før du investerer i en brugt bærbar.

Hvad skal du bruge en brugt bærbar til?

Det første du skal have styr på er, hvilket formål du skal bruge en bærbar computer til. De mest typiske formål er:
 • Skole- og studiebrug
 • Gaming
 • Arbejde med tekst og tal
 • Musik og streaming
 • Videoredigering
 • Billedbehandling
Når du har gjort op med dig selv, hvad dit primære formål med en bærbar computer er, så kan du målrettet gå efter en type computer, der opfylder dine behov. 


Hvor mange penge har du til at købe brugt bærbar?

Det andet du skal have styr, er hvor mange penge, du har mulighed for afsætte til at købe en brugt bærbar computer. Allerede når du kigger på at købe en brugt bærbar fremfor en ny bærbar computer siger allerede i sig selv. at du har et bestemt og måske mindre budget til at købe computer for. En vigtig ting, når du skal købe en brugt computer, er at du danner dig et overblik over, hvad prisklassen er på den type brugte bærbar, som du har behov for ud fra det formål, som du skal bruge computeren til.

Der er forskel på at købe en ny bærbar og en brugt!

Det tredie du skal have styr på, er forskellen på en ny og en brugt bærbar, og hvad det indebærer i praksis. En computer bliver langsommere med tiden, så en bærbar af ældre dato vil være langsommere, end hvis man købte en ny med de samme specifikationer. Meget kan løses med ved at følge vores Tips til at gøre en langsom PC hurtig. Men, selvom du optimerer en brugt bærbar computer, så ændrer det ikke ved, at sliddelene i en bærbar computer vil være slidt af brug som fx tastatur, skærm, batteri, blæser, udgange og indbygget mus. Derfor må du aldrig forvente, at du står med en ny bærbar mellem hænderne, når den er brugt på grund af disse forhold.

Hvor vil du købe en brugt bærbar?

Det fjerde du skal have styr på, er hvor du vil købe en brugt bærbar. De mest mest almindelige måder at handle brugt computer er som følger:
 • DBA
 • Gul og Gratis
 • Facebook Markedsplads
 • Privatkøb
 • Køb på auktion
Det er lidt en smags sag, om du foretrækker den ene eller den måde og platform at handle brugt computer på, Mange gange afgøres et køb af, hvor en brugt bærbar er blevet sat til salg. Finder du den på DBA, så køber du den sikkert der. Finder du den på Facebook Markedsplads, så er det der du handler.

Sikring af en ordentlig handel ved køb af brugt bærbar

Det femte du skal have styr på, når du vil købe en brugt bærbar, er hvordan du sikrer, at det bliver en god handel for dig. Alt efter, hvor og hvordan, du vælger at købe brugt computer, så er der nogle ting, som du kan foretage dig selv for at sikre dig den bedste handel. Er den bærbar så ny, at der stadig er garanti på den. Så sørg for at få et billede af kvitteringen fordi, selvom computeren skifter ejer, er der stadig garanti på den. Handler ud eksempelvis på DBA og Gul og Gratis, så er det en god idé at handle med sælgere, som er valideret med NemID, så du har en sikkerhed for deres identitet. Samtidig er det også vigtigt, at du sikrer dig, at den bærbar, som du er interesseret i ikke er defekt eller stjålet, og det gør du bedste ved at sammenholde prisen med standen på den brugte bærbar. Er prisen alt for lav i forhold til alder og stand på computeren, så kan du godt risikere at handle med en svindler. Det er også en fordel, at du kan hente den bærbare computer fysisk, så du har mulighed for at se at den virker, inden du betaler for den. Køber du en brugt bærbar, som skal tilsendes, så sørg altid for inden du overfører pengene til sælger, at sælgeren sender et billede til dig, hvor du kan se, at computeren virker, og ikke kun af en sort skærm. Skal du have computeren tilsendt, så sørg for at du får pakkesporing, så du kan følge med i, hvor langt pakken er kommet, og om den er blevet afsendt. Sidst men ikke mindst, når du handler på DBA, Gul og Gratis eller Facebook Markedsplads, så sørg for at al kommunikation med sælger sker via selve platformen og ikke via mails og SMS, hvis der skulle opstå uoverensstemmelser senere, så kan hvad der er aftalt dokumenteres via de pågældende platforme på skrift, også selv om annoncen er slettet, kan de finde den frem til dig.


Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol