Tips til at gøre en langsom PC hurtig (kun 5 min.)

 


Det er helt normalt, at en PC set over tid, bliver langsommere, men det er også normalt, at du kan gøre en langsom PC hurtig igen. Se vores tips til, hvordan du kan klare det på kun 5 minutter.

Vi giver dig nogle råd i til at få mere fart på din computer, som er både er gratis og ganske simple at gå til, så selv hvis du ikke har den store forstand på computere, vil du sagtens selv kunne gøre det i Windows 10, hvis du følger vores vejledninger.

1. Hold Windows 10 fuldt opdateret

Det bedste du kan gøre for at bevare en hurtig computer er, at du sørger for at din Windows 10-installation altid er opdateret. 

Vi anbefaler derfor, at du i Windows 10 under Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Windows Update slår automatisk opdateringer til.

2. Fravælg Startup-Apps

Jo flere opstartsprogrammer du har, jo længere tid tager det for computeren at starte op. Så hvis der er nogle Apps, som du yderst sjældent eller aldrig bruger, så slå dem fra, da det kan have en mærkbar effekt på hastigheden på din PC - især under opstarten. 

Du deaktiverer opstartsprogrammer i Windows 10 sådan her:

 1. Klik med musen på Start-knappen
 2. Vælg Indstillinger
 3. Klik på Apps i menuen
 4. Vælg Start
 5. Liste med opstarts-apps fremkommer
 6. Med slideren kan du vælge mellem Slået til og Slået fra udfor de pågældende Apps

3. Slet overflødige Apps

Din computer er fyldt med en masse bloatware fra producenten og Microsoft, som du med god samvittighed kan fjerne f.eks. Solitaire, Candy Crush, MSN Finans, Nyheder, Telefon, MSN Sport, Spotify, Sticky Notes, Fresh Paint og mange flere. 

Du afinstallerer uønskede programmer Windows 10 sådan her:

 1. Vælg Indstillinger i Startmenuen
 2. Vælg Apps
 3. Fra listen med Apps klikker du på de Apps, som du vil fjerne

4. Opdatering af enhedsdrivere

Opdatering af driverne på din PC til WiFi, grafikkort, Bluetooth, lydkort, mus og mangle flere eren hurtig genvej til at få en hurtigere computer, da da drivere der ikke fungerer optimalt, virkelig kan sløve en eller hurtig computer. Det er samtidig også en god løsning, hvis der er noget der ikke fungerer på din PC, at opdatere driverene, da det plejer at kunne løse de fleste problemer.

Du opdaterer en driver i Windows 10 sådan her:

 1. Højreklik på Windows startmenuen
 2. Vælg Enhedshåndtering i menuen
 3. Find den enhed, som du vil opdatere driveren til, klik på den, og vælg Opdater driversoftware
 4. Klik herefter på Søg automatisk efter opdateret driversoftware, og følg vejledningen

5. Frigør plads på harddisken

Jo mindre der ligger på din harddisk jo bedre fungerer den, og jo hurtigere er din computer i praksis. Du kan derfor med fordel rydde op på din computer med jævne mellemrum for at optimere din PC mest muligt. Noget der virkelig batter i regnskabet, er hvis du sletter gamle kopier og opdateringer af Windows 10 og samtidig konfigurerer Lagerassistenten til at køre automatisk fremadrettet.

Du frigør plads på harddisken i Windows 10 sådan her:

 1. Vælg Indstillinger i Startmenuen
 2. Vælg System
 3. Klik på Lager
 4. Vælg Konfigurer Lagerassistent eller Kør den nu
 5. Frigør plads nu ved at klikke på Ryd op nu
Du kan fremadrettet slå lagerassistent til: Indstillinger > System > Lager >Slået til.

6. Deaktivere baggrundsapps

Hvis du arbejder på en kraftig maskine, så er det ikke nødvendigt, at slå Apps fra, der kører i baggrunden på din computer. Hvis din computer derimod er lille eller af ældre dato, så kan du hente en hel del på at deaktivere overflødige programmer, der gærer i baggrunden.

Du deaktiverer baggrundsapps i Windows 10 sådan her:
 1. Vælg Indstillinger i Startmenuen
 2. Klik på Beskyttelse af personlige oplysninger
 3. Vælg Baggrundsapps nederst på listen i venstre side
 4. Nu kan du vælge at Slå alle Baggrundsapps fra eller individuelt udvælge dem der skal køre

Hvis du har fulgt vores tips til at gøre en langsom PC hurtig, så skulle du gerne mærke, når du genstarter din computer næste gang, at den er blevet mærkbar hurtigere. Hvis du ikke er tilfreds med resultatet, kan du læse vores artikel: Hold computeren i topform med optimeringsprogram til Windows 10


Nyere Ældre