Guide til køb af bærbar computer

 


Er du i tvivl, om hvilken bærbar computer, der egner sig bedst til dit behov? Så kan du finde hjælp i vores købsguide til at vælge den rigtige bærbar computer.

Uanset hvilken computer du påtænker at købe, så er der nogle simple tommelfingerregler, som du med fordel kan følge, hvis du vil vælge rigtigt.

Vi har samlet vores bedste råd, som kan hjælpe dig på vej til at træffe det rigtige valg, når du skal investere i den helt rigtige computer til at dække dit behov.

1. Kend dit behov

En computer er en dyr investering, og der er ingen grund til at du betaler ekstra for funktioner, som du alligevel ikke skal bruge. Derfor bør du starte med at finde ud af, hvilken computer du skal købe, ud fra dine forventede behov, om det er kontor, skole, privat, job, spil eller billed- og videoredigering.

2. Kend dit budget

Hvad kommer hønen eller ægget? Det samme kan man sige om behovet og budget, altså hvor mange har du til at købe den, computer du har behov. Mange oplever desværre, at pengene kan være en begrænsning for hvor meget computer, der kan købes.

Derfor gør op med dig selv, hvor meget du er villig til at spendere på et computerkøb, og forsøg at holde dig indenfor budgettet, selvom du møder en ivrig sælger. der gerne vil sælge dig en større og dyrere model og forskellige elektronikforsikringer, du alligevel ikke har behov for.

3. Gør dit hjemmearbejde

Undersøg markedet, og køb ikke den første og bedste computer, som du falder over. Tag dig god tid, og sørg for at sætte dig godt ind i tingene. Læs computeranmeldelser på nettet fra medier og private brugere, så du undgår at lave de samme fejltagelser.

Du kan også  med fordel snakke med venner, kolleger og familie om deres erfaringer med forskellige computermærker. Det kan du få stor nytte ud af.

4. Vælg dit favoritmærke

Det er med computermærker, som med bilmærker. Hver person har sin egen favorit. Hvis du har gode erfaringer med et computermærke i forvejen, så kan du med fordel køre videre med det. Rent grundlæggende er der ikke de store forskelle på computermærker i dag, om du vælger Acer, Asus, HP, Lenovo, Dell, Microsoft eller noget helt tredie. 

Indenfor den samme prisklasse får du typisk den samme hardware, da de fleste computere er udstyret med komponenter fra de samme producenter. Det handler i langt højere grad om smag og mærkeloyalitet fra køberens side. Hvilken computer har det bedste design efter din mening. Hvilket mærke har du en præference for.

5. Køb den rigtige type

Det er vigtigt, at du kommer ud af computerbutikken med den rigtige computertype under armen, da et forkert valg her, kan ødelægge hele fornøjelsen ved at arbejde på en ny computer. 

Der findes flere forskellige computertyper indenfor det bærbare-segment i dag. En standard bærbar med skærm og tastatur. En 2-i-1 bærbar, hvor du både har tablet og bærbar i samme enhed med touchskærm. En hybrid, hvor du har touchskærm, og skærmen kan vikles i helt op til 360 grader. Nogle af hybridmaskinerne kommer med to skærme, hvor den ene også udfylder rollen som touch-tastatur.

5. Vælg styresystem efter dit behov

Valg af styresystem er en subjektiv diskussion, så gammel som tiden selv. Når du skal vælge et styresystem, så skal du gå efter noget velkendt, som du har gode erfaringer med fra tidligere, og måske allerede har ejer programmer til. Et forkert valg her, kan gøre dit computerliv ganske ulideligt fyldt med nedbrud og ærgrelser. 

De mest populære operativsystemer er: Windows 10 fra Microsoft med det største udvalg af spil, Apps og programmer. macOS fra Apple, som har en lækker brugerflade men et mindre udvalg af programmer og mere låst. Google Chrome er koblet op på Gmail og online tjenester, og fungerer derfor kun minimalt uden internetforbindelse og med et lille udvalg af Apps.

6. Købe computer kontant eller på finansiering?

Har du pengene kontant, og har du ikke planlagt at bruge dem til et andet formål, så er det jo lige ud af landevejen, at købe din nye computer kontant. Rækker indholdet i sparegrisen ikke til at købe den computer, som du har behov for. Så er det nærliggende at overveje en kompromisløsning købe en billigere og ringere computer. 

Her bør du stoppe op et øjeblik, og genoverveje situationen en ekstra gang. En bærbar computer er en langsigtet investering, som du kan få rigtig stor glæde af i mange år. Kortsigtet har du sparet penge med en billigere computer - men på den lange bane, står du med en computer, som ikke opfylder dine krav og standarder, og du risikerer, at den går i stykker efter kort tid, så du skal ud og købe en ny igen.

Du bør derfor overveje at gå efter den "dyre" bærbare computer, som opfylder dine behov, og købe den på finansiering. Det kan vise sig at være en både bedre og billigere løsning på lange bane, da du får den computer, som du ønsker dig, der samtidig også er mere holdbar og fremtidssikret sammenlignet med en billig computer.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol