Guide: Sådan vælger du computerskærm

 

Der findes mange forskellige skærme at vælge mellem - læs vores guide og gør valget lettere. 

Hvis du dagligt bruger flere timere foran computerskærmen, så bør du sikre dig, at den er godt nok til at opfylde dine behov.

Vi har lavet en lille guide, der hjælper dig med at finde den helt perfekte skærm til dig og din computer, så du kan udgå et dyrt fejlkøb.

Anvendelse: Hvad bruger du din computer mest til?

Først skal du kigge på, hvad du bruger din computer mest til, så du får en computerskærm, der passer til lige netop det behov. Spiller og streamer du meget på din computer, så kan du med fordel investere i en lidt dyrere skærm. Bruger du computeren til kontorarbejde og lidt internetsurf, så kan du med fordel gå efter en standardskærm, der er billigere i indkøb.

Størrelse og format: Hvor mange tommer og skærmtype

Ser du meget film på din computer, og skal du måske have skærmen monteret på væggen, så kan du med fordel investere i en computerskærm på 32 tommer og opefter. Bruger du din computer til gaming, så bør computerskærmen også være fra 32 tommer og opefter, så du kan få alle detaljerne med, når du spiller. Til at se film og gaming kan en buet skærm være være optimal, da brugeroplevelsen er bedre. Hvis du bruger computeren til meget kontorarbejde, så kan en skærm i Ultra-Wide formatet være optimal, da synsfeltet er større, og du derfor vil kunne undgå udgiften til to skærme, hvis du arbejder med mange programmer på samme tid. En enkelt skærm giver også mere plads på skrivebordet. 

Opløsning: Bedre skærmoplevelse ved højopløsning

En computerskærms opløsning måles i antallet af pixels. Jo flere pixels, jo skarpere er billedet på skærmen. Bruger du din computer til billedbehandling og videoredigering, bør du sørge for at få en skærm med ekstra høj opløsning, så du er garanteret at få alle detaljerne med. Den nyeste standard indenfor skærmopløsning er 4K, og i praksis er 4K fire gange højere end Full HD eller 1080p. Med 4K er du altså garanteret et ekstremt skarpt og detaljeret billede på dit computerskærm, hvorfor 4K er oplagt til spil og grafiktunge opgaver. Er du interesseret i at købe en lille skærm, så skal du sørge for, at opløsningen ikke er alt for høj, da detaljerne på skærmen, ellers vil virke alt for små. Du kan læse mere omkring de forskellige paneltyper her, som også er relevante for din beslutning, når du skal investere i en computerskærm.

Responstid og opdatering: Jo hurtigere jo bedre

Responstiden siger noget om, hvor hurtigt skærmen reagerer på det, der sker på på computeren. Opdateringsfrekvensen angiver hvor mange gange billedet opdateres pr. sekund. Responstid og opdateringsfrekvensen er noget, som har mest betydning for gamere, da det er af stor værdi at have en hurtig skærm, når der spilles. En hurtig skærm kan være forskellen på, om du vinder eller taber i mange spil som eksempelvis CS:GO og Fortnite, hvor hastighed er alt. 

Forbindelser: Hvordan skal computeren tilsluttes skærmen

Når du køber en ny computerskærm, skal du sørge for, at skærmen kommer med de rettet og det rigtige antal af forbindelse, så den kan tilsluttes til din computer. Hvis du sørger for at skærmen har de forbindelse du skal bruge fra fabrikken, så slipper ud for at skulle investere i alle mulige skærmadapterer og skærmdock med udvidelser. Hvis du sørger for, at computerskærmen er udstyret med HDMI og måske en displayport, så er du rimelig fremtidssikret.Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol