Er du vild med at bygge dit eget hus, by eller verden, så skal du prøve kræfter med Minecraft.

Vi anmelder Minecraft til Windows 10, der er et konstruktionsspil, hvor spilleren kan bygge og flytte rundt med klodser i et tredimensionelt miljø og samtidig udvinde mineraler og kæmpe mod uhyrer. 

Det er muligt, at spille Minecraft som singleplayer og multiplayer på egen eller allerede oprettede Minecraft-servere.

Fire forskellige Game Modes i Minecraft 

Spilleren kan vælge imellem fire forskellige Game Modes, som vi gennemgår her.

1. Survival

Hvis du elsker at skulle kæmpe og overleve vil du sætte pris på Survival.

Spilleren skal i Survival mode sørge for at have noget at spise for at kunne overleve. Spilleren skal også sørge for at bygge et hus så spilleren kan overleve mod farlige monster og uvejr. Spilleren kan få mad ved at dyrke grøntsager eller dræb dyr for at få kød. Bagefter skal spilleren ned og mine under jorden for at kunne finde jern og diamanter og når spilleren har fundet det skal han crafte det om til rystning og våben. Når spilleren er nået så langt skal han finde nogle monstre kaldet Enderman også skal han dræbe dem indtal du har 8 ender eye's skal du finde nogle monstre kaldet Blaze som du skal dræbe for at kunne få Blaze powder, så skal spilleren crafte det om til eye of ender. Spilleren skal kaste de der eye of ender og følge efter dem, når de ikke flyver mere og lander kun på jorden skal du grave ned også finder du en end portal også skal du placere 8 eye of ender så åbner end portalen sig også skal du dræbe ender dragen også har du gennemført spillet i survival.

2. Creative

Hvis du elsker at bygge huse vil du helt sikkert sætte pris på Creative.

Spilleren kan bygge lige hvad han vil fra et hus til en hel by. Spilleren har uendelig byggematerialer. Spilleren kan også flyve i Minecraft og man kan heller ikke dø af monstre eller hvis du falder ned fra et træ. Spilleren kan også teleportere hen til andre spillere. Her er det kun fantasien der sætter grænser.


3. Adventure

Spilleren kan kigge på andres verdener og gå rundt og se andres huse uden at kunne smadre dem. Spilleren kan heller ikke blive jagtet af monstre.

4. Spectator

Spilleren kan flyve over det hele uden at nogen spillere kan se dig. og du kan flyver under jorden. Du kan til gængæld ikke smadre eller placere blocks. Det er lidt ligesom at være en spøgelse der kan gå igennem alting.

Minecraft: Verdener for enhver smag

Minecraft har hele 4 forskellige verdener, som spilleren har mulighed for at komme til at spille. Spilleren kan gennemføre spillet i alle verdner. De 4 verdner har deres egen fordele.

1. Normal

Den normale verden er der hvor du begynder i Minecraft hvor du miner og samler træ. Du kan også hjælpe landsbyer som kan give dig gode til hvis du redder dem fra at blive angrebet af zombier. Landsbyboerne kan give dig våben så u hurtigere kan komme videre i spillet.

2. Nether

Spilleren kan komme til verden ved at bygge en firkantet portal af obsidian også sæt ild i midten så kan du komme ned i nether. Spilleren kan grave efter sjældne blocks som kan sælges fordi de er svære at skaffe. Det er der spilleren skal dræbe en blaze for at kunne lave eye of ender. Du kan også bytte guld for våben der nede af nogle orker. Spilleren kunne få nogle rigtig gode ting fra orkerne såsom våben og buer.

3. End

Når spilleren har åbnet portalen under jorden så kan spilleren komme i en verden der hedder end. Spilleren skal dræbe ender dragen for at kunne komme ud af end igen. Der skal spilleren bruge en masse pile til sin bue for at kunne dræbe ender dragen. Når ender dragen er dræbt så har spilleren gennemført spillet.

4. Flad verden

Spilleren kan få verden ved at lave en ny verden og trykke flad verden så du den. Du kan bygge uden at skulle fjerne træer og bakker for at få plads til huset du vil bygge. Du er i en flad verden med rent græs.


Minecraft: Vellykket Gameplay

Minecraft er let at styre og betjene på PC, og spilleren kan lave sin egen verden og skal overleve i den verden. Spilleren kan også lave en verden og åbne for LAN så dem i huset kan spille sammen med dig, de skal spille på samme netværk for at det kan fungere. Spilleren kan selv bestemme lige hvad, han vil lave i Minecraft. Her er det kun fantasien der sætter grænser.

Minecraft: Samlet bedømmelse

Mojang har med Minecraft udviklet et godt spil med masser af god gameplay - og samtidig skal man ikke starte forfra hvis man dør da du kan samle tingene op igen. Spillet henvender sig til alle strategi spillere, da der er noget for enhver smag. Jeg vil nok anbefale flad verden hvis du skal bygge meget og normal verden til Survival. Der er timevis af underholdning.

Minecraft: Tekniske krav

For at komme i gang med at spille Minecraft til Windows 10, skal du have en pc med 4GB hukommelse, et nyere grafikkort, som godt må være integreret og en smule plads på harddisken. Spilleren har mulighed for at tilpasse grafikken i spillet for den bedste oplevelse, hvor hardwaren er lidt underdimensioneret.

Sådan kommer du i gang med Minecraft

Minecraft, der garanterer dig timevis af underholdning, koster 214 kr. kan benyttes i det daglige, så det er bare med at komme i gang.

Du kan købe Minecraft i Microsoft Store her.