Visual Studio Code: Intelligent og enkel teksteditor

 


Visual Studio Code byder på funktioner som debugging, syntaksfremhævning, intelligent kodefuldførelse, kodefakturering og integration af Git.

Indenfor programmering og kodning findes der en lang række teksteditorer, hvor du kan redigere i kildekoden. Her på redaktionen er vores foretrukne teksteditor, når der skal rettes i HTML og Javascript, Notepad++. 

Der findes lige så mange meninger og holdninger til valg af kildekodeeditor, som der findes programmører, da der findes så mange programmer at vælge imellem.

Visual Studio Code så dagens lys tilbage i 2015, og er en såkaldt Web-applikation med Cromium-motor, som Microsoft har omdannet til en desktop applikation til Windows, macOS og Linux.

Vi har nu benyttet Visual Studio Code, som vores primære teksteditor til redigering af kildekode gennem en periode nu i stedet for Notepad++, og vi er rent ud sagt begejstrede for applikationen, hvilket ud måske også kan blive.

Her gennemgår vi mulighederne i Visual Studio Code, og fordelene som vi ser dem.

Visual Studio Code: En hurtig og stabil teksteditor

Er du vant til programmer fra Microsoft til kodning som eksempelvis Small Basic, så vil du hurtigt føle dig hjemme, når du først har downloadet Visual Studio Code til din PC. Det var vores oplevelse, da vi bruger teksteditoren for første gang. Det første vi bemærker er, hvor hurtigt og effektivt applikationen arbejder på vores PC. Når vi tidligere har arbejdet med andre applikationer til redigering af kildekode, så har vi oplevet lejlighedsvis, at applikationen går ned. Det er ikke vores oplevelse med denne teksteditor fra Microsoft som ganske enkelt kører klippestabilt også på mindre computere.


Visual Studio Code: Imponerende antal udvidelser

Der hvor vi virkelig mærker en forskel fra når vi normalt arbejder med Notepad++ er antallet af udvidelser, som Visual Studio Code tilbyder på en så overlegen måde, at det sætter alle de nærmeste konkurrenter til vægs herunder også Notepad++. Udvalget og spændevidden i udvidelserne er ganske enkelt imponerende, det har vi ikke tidligere set gjort så effektiv og numerisk overlegent hos hos nogen teksteditor. Antallet er ganske enkelt overvældende, som du selv kan se via dette link

Visual Studio Code: De grundlæggende funktioner

Visual Studio Code byder indbygget Debugging direkte i selve teksteditoren, hvilket er ganske smart og fungerer hensigtsmæssigt. Som standard debugges JavaScript og TypeScript, hvor flere dog understøttes og kan tilføjes i teksteditoren. Derudover finder vi funktionen IntelliSense som giver smarte kompletteringer baseret på variable typer, funktionsdefinitioner og importerede moduler. Det er også muligt at arbejde med  versionsstyring, da der er indbygget support for Git og GitHub, og der kan igen tilføjes flere typer ved hjælp af udvidelser. 

Visual Studio Code: Sådan henter du programmet

Visual Studio Code er gratis at benytte til Windows 10 og findes i flere udgaver herunder også til macOS og Linux.


Visual Studio Code: Sådan installerer du programmet på din PC

Når du har har hentet filen med Visual Code Studio, så er du klar til at installere programmet på din computers harddisk, og her kan du bruge vores installationsvejledning nedenfor.

1. Vælg Sprog

Når du klikker med musen på installationsfilen bliver, du mødt at dette skærmbillede, hvor du skal vælge sprog. 

Der er flere sprog at vælge mellem, hvor dansk dog ikke findes, så vi anbefaler, at du vælger English og herefter klikker på OK.

2. Licens Aftale

Nu er du kommet til selve Licens Aftalen, som er en ganske standard licens for brug af software.

Under License Agreement skal du klikke på I accept the agreement og derefter Next.

3. Vælg Lokation

Nu skal du vælge hvilken lokation på din computers harddisk, som du vil installere programmet på. Du kan vælge af skifte lokation, hvis du ikke gør noget, sker installationen automatisk under Programmer.


Når du har valgt lokation, så skal du klikke på Next.

4. Placering af Genvej

Nu skal du vælge hvilken mappe, som du vil opbevare Genvejen til Visual Studio Code under.


Når du har valgt mappen, som du vil bruge, så skal du klikke på Next.

5. Ekstra Installationsmuligheder

Nu bliver du præsenteret for et nyt billede med ekstra installationsmuligheder, hvor du kan vælge oprettelse af skrivebordsgenvej og opstartsvalg med flere.


Når du har foretaget dine valg, så skal du klikke på Install.

Nu er Visual Studio Code blevet installeret på din computers harddisk, og du er klar til at komme i gang med at bruge programmet.

Hvis du har brug yderligere hjælp til Visual Code Studio, så finder du det på dette link.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol