Sådan pimper du dit skrivebord i Windows 10

 

Træt af det gamle skrivebord? Så frisk det op med helt nyt udseende i Windows 10 med disse tips.


Vi giver dig her nogle enkle værktøjer til. hvordan du kan pimpe dit skrivebord på ganske få minutter ved at flytte proceslinien, skifte baggrundstapet, installere nye ikoner, og hvis du vil med installation af en Dock, som du kender det fra macOS.

1. Flyt proceslinien til toppen af ​​skærmen

Windows 10 Proceslinie

Et radikalt nyt udseende på dit skrivebord opnår du til at starte med ved at flytte proceslinien fra bunden af skærmen til toppen af skærmen. Det giver et nyt og friskt pust til skrivebordets udseende samtidig med, at det er mere behageligt for øjnene at kigge på procelinien foroven på skærmen.

Sådan flytter du proceslinien til toppen af skærmen

For at flytte rundt på proceslinien på din computer i Windows 10, så ska du gøre sådan her.
 1. Klik på Start
 2. Vælg Indstillinger
 3. Klik på Personlig tilpasning
 4. Vælg Proceslinie
 5. Klik på dropdown menuen under Placering af proceslinien på skærmen
 6. Vælg Top
 7. Klik på OK

2. Skift baggrundstapet på skrivebordet

Windows 10 Wallpaper

Udskiftning af baggrundstapet på skrivebordet på din computer er også et vigtig trin i processen med give dit skrivebord et radikalt nyt udseende. Valg af det perfekte Wallpaper behøver ikke tage lang tid hvis du søger for at huske nogle enkle principper. Baggrundstapet skal være enkel med indeholdende nogle grundfarver, som ikke generer øjnene og uden animationer, så det ikke sløver ydelsen på din PC. 

Her finder du et stort udvalg af gratis Wallpapers

Windows 10 kommer med et meget basalt udvalg af baggrundstapet, hvorfor vi skal søge efter en database på nettet for at finde dit nye Wallpaper. Det bedste sted er faktisk Microsoft Store, hvor du via dette link kan finde dit nye baggrundstapet. 

Sådan skifter du baggrundstapet på skrivebordet

For at skifte baggrundstapet på din computer i Windows 10, så skal du gøre sådan her.
 1. Download et nyt Wallpaper
 2. Højreklik med musen på Skrivebordet
 3. Vælg Personlig indstillinger
 4. Klik på Gennemse
 5. Vælg dit Wallpaper
 6. Klik på OK

3. Skift til nye ikoner

Windows 10 Ikoner

Udskiftning af gamle genvejsikoner til programmer og Apps på skrivebordet er en vigtig detalje i processen med at give dit skrivebord et radikalt nyt udseende. De fleste af os, har en håndfuld programmer, som vi har brugt i årevis, også er det ganske naturligt, at blive træt at at kigge på de tilhørende ikoner på skrivebordet, og ønske noget fornyelse. 

Her finder du et stort udvalg af gratis ikoner

De enkelte programmer i Windows 10 kommer med et udvalg af ekstra ikoner, som du kan vælge at skifte i mellem. Men skal det noget helt nyt til, så er vores favorithjemmeside til download af gratis desktop ikoner iconarchive.com, hvor du finder et stort og spændende udvalg af ikoner til dit Windows 10 skrivebord. På hjemmesiden finder du et søgefelt hvor du kan indtaste dit søgeord eksempelvis "PhotoShop", så får du vist en mængde PhotoShop-ikoner, som du kan downloade og installere på din computer.

Sådan skifter du ikoner på dit skrivebord

For at skifte ikoner på skrivebordet i Windows 10, så skal du gøre sådan her.
 1. Højreklik på Programikonet på skrivebordet
 2. Klik på Egenskaber
 3. Klik på Skift ikon
 4. Klik på Ikon-forslag eller vælg Gennemse og vælg dit Ikon
 5. Tryk på OK

4. Installation af en Dock

Windows 10 RocketDock

Hvis du ultimativt ikke synes, at vores tre første forslag giver dit skrivebord et tilpas radikalt nyt udseende, så kan du vælge at installere en Dock indeholdende dine Apps, som du kender det fra macOS. En Dock til skrivebordet er i praksis en værktøjslinie med genveje i form af programikoner til dine apps som browser, skraldespand, tekstbehandling, indstillinger og så videre.

Her finder du en gratis Dock til Windows 10

Der findes en lang række tilbud omkring gratis og betalte Docks til Windows 10 som NexusDock, ObjectDock og Circle Dock blot for at nævne nogle. Vores favorit Dock er RocketDock, fra Punk Labs, som kan dateres helt tilbage til 2005, hvor den blev udviklet af et hold Applefans. Appen holder stadigvæk vand den dag i dag, da den løbende er blevet forbedret af de frivillige bag projektet. Du kan hente RocketDock gratis her

Sådan installerer du RocketDock på din PC

For at installere RocketDock på din computer i Windows 10, så skal du gøre sådan her.
 1. Download programmet
 2. Kør og Installer programmet
 3. Start programmet ved at klikke på Ikonet
 4. Tilføj og Fjern ikoner ved at højreklikke på Docken

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol