Sådan holder du dine data sikre på computeren

 Hackere arbejder i døgndrift for at få adgang til data gemt lokalt på computere og i skyen. Se hvordan du sikrer dine data bedst muligt, når du har en PC med Windows 10.

Vi kigger her på, hvordan du med nogle enkelte tricks kan sikre dine data på din Windows-computer - lokalt og i skyen.

1. Brug stærk godkendelse

Brug en stærk godkendelse, når du skal have adgang til din computer, hvor vi anbefaler Windows Helle. Med Windows Hello kan du logge på med en pinkode, dit fingeraftryk eller dit ansigt. Sådan får du adgang til Windows Hello:

Start > Indstillinger > Konti > Indstillinger for logon

2. Opgrader til en sikker adgangskode

Hvis du benytter simple adgangskoder som fx "password" eller "123kode", så skal du opgradere dem for at blive mere sikker. En sikker adgangskode skal helst bestå af mindst 12 tegn, hvor du bruger store og små bogstaver, tal og tegn. Adgangskoden skal ikke bestå af et enkelt ord, da det er alt for helt at gætte. Brug heller ikke navne på familiemedlemmer eller husdyr. Dog skal koden ikke være så kompleks, at du ikke kan huske den.


3. Krypter dine data

Når data krypteres, betyder det, at der anvendes en algoritme til kodning af data, så de ikke længere er i deres oprindelige form og derfor ikke kan læses. Dataene kan kun afkodes tilbage til deres oprindelige form ved at anvende en specifik dekrypteringsnøgle.

Derfor er det en eminent metode til at sikre dine data, og du bør sørge for at lokaldrev på din computer er krypteret, hvis din computer mistes eller bliver stjålet, vil det være svært at få adgang til dine data. Du kan med fordel benytte den indbyggede funktion "BitLocker" i Windows 10 til kryptering af dine data. Sådan får du adgang til BitLocker:


Skriv "BitLocker" i søgefeltet på proceslinien, hvorefter du kan opsætte kryptering


4. Sørg for at din computer er opdateret

Sørg for at din computer altid er opdateres med med den seneste udgave af styresystemet Windows 10, internetbrowseren Micrsoft Edge. Derudover bør du også have installeret et antivirusprogram eksempelvis Windows Defender fra Microsoft, som er integreret del af Windows 10, og du let kan aktivere. og ikke optager de store ressourcer.


5. Gem dine filer sikkert

Udover du gemmer dine filer lokalt på harddisken eller et på eksternt lageringsmedie, så bør du overveje at gemme dine data i et skylager som eksempelvis OneDrive. På den måde er dine data altid til rådighed, selvom du skulle miste eller få stjålet din computer eller eller det eksterne lageringsmedie med dine filer.


Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol