Guide: Sådan gør du hvis du mangler plads til en Windows 10-opdatering

 


Har du en tablet eller PC med begrænset lagerplads, eller har du fyldt harddisken op med Apps og filer, så kan du opleve, at du ikke kan installere en Windows 10-opdatering på grund af manglende plads.

Det er en kendt sagt sag, at producenter for at kunne sælge billige computere vælger at udstyre enhederne med harddiske helt ned til 32 GB og 64GB, hvilket ikke efterlader ret meget plads til Apps og Windows-opdateringer. 

Det er ikke en ideel situation, da du risikerer, at gå glip af både beskyttelse og nye funktioner til din computer.

I vores guide giver vi dig nogle tips til, hvordan du selv kan løse problemet, så du ikke skal ud og investere i en ny PC eller en større harddisk.

1. Ryd op på harddisken

Den første måde til at få mere plads på harddisken er ved at slette overflødige filer, som du alligevel ikke bruger. Overflødige programmer og tidligere versioner af Windows 10 kan optage en hel del plads på din harddisk, hvorfor du bør slette disse. Der kan også frigøres en hel del plads ved at foretage en diskoprydning og slette internetfiler, systemfejl og tømme papirkurven for indhold, da det alsammen tæller i det samlede regnestykke. 


Se hvordan du fortager de enkelte processer nedenfor.

Tømning af Papirkurven

Du højreklikker på ikonet med Papirkurven på Skrivebordet og vælger "Tøm Papirkurv", så slettes alt indholdet i skraldespanden.

Diskoprydning på harddisken

Skriv "Diskoprydning" i Søgefeltet på proceslinien og åbn Diskoprydning, hvorefter du sætter kryds i de filer, som du vil rydde op i og klikker på OK.

Slet midlertidige filer, downloads og gamle versioner af Windows

Klik på Start og vælg Indstillinger og Klik på System og vælg Lager i venstre side. Dernæst klik på det blå link i højre side "Konfigurer Lagerassistent, eller kør den nu". Herefter klikker du på Ryd op nu.

Afinstaller Apps og programmer

Klik på Start og vælg Indstillinger og vælg herefter Apps og klik på de Apps i højre side, som du ønsker at slette og vælg Fjern herefter OK.


2. Brug et eksternt lageringsmedie

Når du har ryddet op på harddisken kan det nemt vise sig, at du stadigvæk mangler plads til at installere en Windows 10-opdatering, da en de største builds fra Microsoft til Windows 10 kan fylde helt op til 20 GB. Så kan du med fordel tilslutte et eksternt lageringsmedie som en midlertidig udvidelse af din harddisk til at installere den nyeste version af Windows 10 på.

Vi anbefaler, at du bruger et USB-stick med minimum 16 GB fri plads og gerne 32 GB fri plads, så du ikke kommer til at mangle plads under opdateringen af Windows 10. 

Det er ganske enkelt, at komme i gang, da Windows 10 automatisk vil give dig besked på, at du mangler plads til at installere opdateringen, og derfor giver dig muligheden for at bruge et eksternt lageringsmedie, når der ikke er plads nok på harddisken.


Nyere Ældre