Skolestart: Sådan vælger du den rigtige skolebærbar

 


Læs vores guide, der inkluderer en tjekliste med hvilke ting, du skal huske på, når du skal vælge den bedste studiecomputer til skoleopgaverne.

En god, studievenlig bærbar er det, som du skal gå efter, når du skal ud og investere i en solid computer, der gerne skal holde gennem hele studietiden, uden du behøver skifte den ud.

Hvordan finder du egentlig den bedste bærbare PC til skolebrug? Den finde nemlig et hav af forskellige computere, der kan forskellige dig, og som dækker forskellige behov, og til forskellige priser.

Derfor er det vigtigt, at du kigger dig godt for, så undgå et muligt fejlkøb, hvilket både er dyr og ærgerlig oplevelse. som du gerne vil være foruden.

Der er stor forskel på, om du blot skal bruge en bærbar computer til at tage noterne i skolen, eller du skal bruge den til billedbehandling og videoredigering eller til at skrive store opgaver og afhandlinger. på.

1. Hvor mange penge har du til købet

Vi starter med budgettet, som jo er hvor mange penge, du har til at købe en bærbar computer for. Hvis du som udgangspunkt ikke har så mange penge til rådighed, kan du overveje at købe brugt eller gå den sikre vej og købe en bærbar på afbetaling, hvor du betaler en lille månedlig ydelse, men så får en ny bærbar, som passer til dit behov med tilhørende forhandlergaranti.

2. Hvilke programmer skal du bruge

Der er ikke noget ved, at købe en bærbar skolecomputer, hvis den ikke kan køre de programmer, som du skal bruge på skolen og studiet. Kontakt skolen for at høre hvilke programmer, de benytter, så du kan købe en computer, der også kan afvikle programmerne på en tilfredsstillende. Jo tungere programmer du skal bruge, jo større en computer, skal du købe. 


3. Hvad skal du primært bruge computeren til

Skal du bruge din bærbar til at skrive noter på, så kan du godt købe en billig computer. Skal du bruge din bærbar til tekstbehandling og regneark, så skal du have en lidt bedre computer. Skal du arbejde med grafik, billeder og video og vil du evt. også spille, så kan du med fordel købe højtydende gamer bærbar eller en MacBook Pro.


4. Hvor lang skal batteritiden være

Hvor skal computerens batterilevetid være? Det afhænger både af dig, og hvordan og til hvad du skal bruge den til. Skal du bruge skole computeren mindre opgaver, så har du typisk ikke brug at købe en dyr bærbar med super lang batteritid. Hvis du skal arbejde med tunge opgaver, og i perioder kan være langt væk fra stikkontakten, så bør du gå efter en MacBook Pro, som giver helt op til 18 timer på en enkelt opladning af batteriet.

5. Hvilket styresystem skal du bruge

Valget af styresystem afhænger dybest set af, hvilke programmer din computer til skal kunne køre på studiet, da det ikke er alle styresystemer, der kan afvikle alle programmer.

Der findes i alt 4 forskellige operativsystemer til computere: Microsoft Windows 10, Apple macOS, Google Chrome OS og endelig Linux. De mest udbredte er Windows og macOS, som er de mest alsidige styresystemer, og som kan køre de fleste programmer. 

Chrome OS er også populært, da computerne er billige i indkøb, da det ikke kræver de store kræfter at afvikle styresystemet. Systemet er cloud-baseret, hvilket betyder, at du ikke kan installere og køre programmer på en bærbar med Chrome OS, som du kan med Windows på en PC og macOS på en MacBook. Du er afhængig af en konstant internetforbindelse for at få det maksimale ud af en Chromebook. 

Linux findes i mange udgaver, og bliver især installeret på ældre bærbare, da det ikke fylder så meget eller kræver ret mange kræfter at afvikler. En skolecomputer med Linux er svær at finde som ny, med mindre du selv vil installere programmet.

Vi håber, at du er blevet bedre klædt på med vores tjekliste, når du skal på jagt efter din næste bærbar computer til studiet, om du er studerende eller forældre til en skoleelev.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol