Hvordan du skifter fra Windows 11 Home til Pro

Vi beskriver, hvorfor det er en god idé at opgradere til Windows 11 Pro, og viser hvordan du gør.

De fleste mennesker klarer sig rigtig fint med Windows 11 Home, men er du decideret superbruger kan de ekstra funktoner som Windows 1 Pro byder på være alle pengene værd.

Alene BitLocker er grund til at opgradere til Windows 11 Pro med den særdeles stærke kryptering af filer på din PC. Hvis du er interesseret i en-til-en-sammenligning af Windows 11 Home og Windows 11 Pro, så har vi laveret en Windows 11 sammenligning.

Ekstra funktioner i Windows 11 Pro

Windows 11 Pro har nogle ekstra funktioner i forhold til Windows 11 Home, og her er en punktliste over nogle af de funktioner, der er eksklusive for Windows 11 Pro:
 • BitLocker: En funktion til kryptering af harddisken, som beskytter mod uautoriseret adgang til data.
 • Windows Update for Business: En funktion, der giver brugere mulighed for at styre, hvornår og hvordan opdateringer bliver installeret på en maskine.
 • Assigned Access: En funktion, der giver en bruger mulighed for at give en anden bruger adgang til en bestemt app eller funktion på en maskine, men ikke hele systemet.
 • Hyper-V: En funktion, der giver brugere mulighed for at oprette virtuelle maskiner på deres systemer.
 • Windows Sandbox: En funktion, der giver brugere mulighed for at køre programmer i en sikker, virtuel maskine for at beskytte mod malware.

Det skal bemærkes, at størstedelen af funktionerne i Windows 11 Pro er rettet mod erhvervsbrugere, og de fleste almindelige brugere vil sandsynligvis ikke have brug for dem, og der er faktisk flere fordele for virksomheder ved at skifte til Windows 11 Pro.

Sådan opgraderer du en PC til Windows 11 Pro

Der er flere måder at opgradere fra Windows 11 Home til Windows 11 Pro, og vi viser dig her de to bedste metoder.

Metode 1: Brug Windows Store

 1. Åbn Indstillinger
 2. Klik på Aktivering
 3. Udvid "Opgrader din udgave af Windows" sektionen for at se dine muligheder
 4. Klik på "Åbn Store"
 5. Du vil se en funktionssammenligning mellem Home og Pro-versionerne af Windows med muligheden for at købe opgraderingen

Metode 2: Brug en Windows 11 Pro-produktnøgle

 1. Åbn Indstillinger
 2. Klik på Aktivering
 3. Klik på "Skift produktnøgle"
 4. Indtast den 25-cifrede Windows 11 Pro-produktnøgle
 5. Klik på Næste for at starte opgraderingen til Windows 11 Pro
Det skal bemærkes, at du skal have en aktiv kopi af Windows 11 Home for at opgradere til Windows 11 Pro. Hvis du ikke har aktiveret Windows 11 Home, anbefales det at aktivere den først. 

Hvor kan man købe en Windows 11 Pro produktnøgle?

Der er flere steder, hvor man kan købe en Windows 11 Pro produktnøgle, her er nogle af de mest anvendte online udbydere af produktnøgler:
 • ProductKeys.dk: Sælger en Windows 11 Professional Retail-produktnøgle, der bliver sendt via e-mail umiddelbart efter købet.
 • SoftwareExpert: Sælger en Microsoft Windows 11 Pro (Retail)-produktnøgle, der bliver sendt via e-mail umiddelbart efter købet.
 • Pricerunner: Viser forskellige butikker, der sælger Microsoft Windows 11 Pro Danish (64-bit OEM), men der er ingen oplysninger om, hvorvidt produktnøglen sendes via e-mail eller post.
 • Direct Games: Sælger en Windows 11 Pro nøgle, men denne nøgle kan ikke bruges til at opgradere fra en tidligere version af Windows, og den kan kun aktiveres til Windows 11 Pro-versionen.
 • SoftKeys.dk: Sælger en Microsoft Windows 11 Pro (Retail)-produktnøgle med direkte levering og 100% produktgaranti.

Det anbefales at undersøge flere websteder for at sammenligne priser og tilgængelighed, før du beslutter dig for at købe en Windows 11 Pro produktnøgle.
Nyere Ældre