Arbejder du hjemmefra, så er en hurtig og stabil internetforbindelse et must for at kunne arbejde effektivt på hjemmearbejdspladsen.
Corona pandemien har gjort, at Danmark har oplevet en voldsom stigning af antallet af hjemmearbejdspladser, og det har holdt ved, her efter den overstående pandemi.
En ustabil og langsom internetforbindelse er et no-go, hvos du skal kunne arbejde hjemmefra med upload og download af større filer, kunne besvare kollega- og kundemails, surfe på intranettet og benytte intranettet (medarbejderportalen).
Langsomt WiFi kan skyldes noget så simpelt, at din routere står det forkerte sted, men det kan så sandelig også skyldes andre faktorer, og dem kigger vi på her og kommer med løsningsforslag til.
1. Kør en hastighedstest
Før du går i gang med at foretage ændringer i hjemmenetværket, så skal det naturligvis ske på et oplyst grundlag, så du skal starte ud med at tage en internethastighedstest, så du ved, hvad du har med at gøre.
Vi anbefaler, at du kører en hastighedstest med Speedtest fra Ookla, som er en af de mest anvendte og præcise målingsværktøjer, når du skal tjekke og måle hastigheden på dit bredbånd.
Start med at fokusere på download- og uploadhastighederne, og prøv at kør et par tests flere steder i dit hjem, hvor du arbejder flere forskellige steder.
2. Skift placering af hjemmearbejdsplads eller WiFi-router
Når har kørt hastighedstesten, så kan du starte ud med at prøve at flytte den trådløse internetrouter for at se om det betyder en hurtigere og mere stabil internetforbindelse. Ultimativt kan du også vælge at flytte din hjemmearbejdsplads tættere på routeren for at få en bedre WiFi-forbindelse.
3. Få en WiFi-extender eller køb en ny router
En WiFi-extender er stykke ekstra tilbehør til en router, som gør det muligt at forlænge og forstærke WiFi-signalet fra den trådløse router (basen) til computeren (modtagerenheden). Det er en simpel og billig procedure, hvor du for nogle få hundrede kroner kan købe en WiFi-.repeater og installere den i en stikkontakt i din bolig. Ultimativt kan du vælge at udskifte din router til en WiFi-router med stærkere trådløst signal, så burde du ikke få brug for en WiFi-forstærker, og vælg gerne en model med udvendige og flere antenner.
4. Prioriter arbejdstrafikken på din router
Netværkstrafikken på din router består sikkert af mange tilkoblede enheder som Smart Home, Smart TV, køleskab, alarmsystemer, PlayStation, smartphones og gaming computere, da du sikkert ikke er alene i din husstand, så deler du din internetforbindelse med flere personer og intillgente enheder. Du kan derfor på mange routere selv bestemme og prioritere trafikken, altså hvor stor del af båndbredden, der skal afsættes til TV, arbejde og gaming. Her skal du huske at sætte grænseværdien højt nok på arbejde, så du aldrig kommer til at mangle båndbredde, og hvis ungerne gamer i din husstand, så kan det fungere ganske fint med omkring 10 Mbits, blot som en lille tommelfingerregel.