Ny funktion giver hurtigere opstart i Windows 10

 

Opdatering fra Microsoft til Windows 10 gør det muligt proaktivt at deaktivere opstartsprogrammer på computeren.

Du har sikkert oplevet, at din computer tager længere om at starte op efter du har installeret et program, og det skyldes typisk, at det nye program starter automatisk op, når du starter din computer.

Det vil den kommende opdatering H1 2021 med planlagt udrulning i første kvartal 2021 lave om på, da Windows 10 fremadrettet vil advare brugerne under installation af programmer, som vil gøre computeren langsommere til at starte.

Den kommende funktion i Windows 10 vil gøre det muligt for brugeren at stoppe programmet før det kommer på listen over opstartsprogrammer.

Brugeren får en notifikation

I praksis vil brugeren under installation af et program modtage en notifikation, hvis programmet er indstillet til automatisk at starte op sammen med computeren.

Hvis brugeren ikke ønsker det, så er det muligt at klikke på notifikationen, så kommer der en liste frem med de opstartsprogrammer, som kører, og det er muligt, at deaktivere de apps, som brugeren ikke ønsker skal starte automatisk op.

En smat funktion, da det jo er en løbende øvelse, at sikre sig, at computeren ikke bliver langsommere over tid. Så godt med en lille hjælpende hånd fra Microsoft.


Nyere Ældre