Jeg har ikke plads til at installere Windows 11, hvad gør jeg?Hvis du vil have Windows 11 på din PC, skal du have nok ledig plads på harddisken, før installationen kan finde sted.

Hvis din PC er ved at løbe tør for plads,, kan du muligvis ikke installere Windows 11 på din enhed, og vi kigge her mulige løsningsforslag, når du gerne vil opgradere til Windows 11 - men mangler diskplads.

Hvor meget diskplads kræver en Windows 11-installation?

I henhold til de officielle Windows 11-krav skal det drev, som du vil installere operativsystemet på, have 64 GB ledig plads eller mere.

Hvorfor siger min PC "Windows 11, Kan ikke installeres på grund af for lidt diskplads?"

Nogle af grundene til, at Windows 11 bliver ved med at sige, "Windows har brug for mere plads eller ikke kan installeres på grund af for lidt diskplads, er:

 • Eventuelle eksterne harddiske er tilsluttet og det kan forstyrre installationen
 • Din PC opfylder ikke minimumskravene til at installere Windows 11
 • Akkumulering af for mange uønskede filer der optager meget plads

Hvordan løser jeg problemet med manglede diskplads til at installere Windows 11?

Hvis din PC har tilsluttet en ekstern harddisk, så skal du koble den fra for, at se om det løser problemet med manglede diskplads til at gennemføre en installation af Windows 11 på din PC.

Hvis din PC af eller anden grund ikke opfylder minimumskravene til at installere og afvikle Windows 11, så kan du vælge at opgradere den eller endnu bedre, så køb en ny PC, der har installeret Windows 11 fra fabrikken, så du er sikker på, at det hele funktionerer, som det skal.

Hvis din PC opfylder alle minimumskravene til at installere Windows 11 herunder også det generelle pladskrav på 64GB, men du kan ikke fuldføre installationen selvom harddisken er stor nok men mangler plads i øjeblikket, så skal du gøre, som vi viser dig i det efterfølgende, hvor vi kigger på, hvordan du fjerner de store og gamle Windows-installationsfiler, der kan optager rigtig meget plads på harddisken og dermed forhindre, at du kan gennemføre en installation af Windows 11 på din PC, selvom den opfylder alle minimumskravene.

Sådan frigøres diskplads til opgradering til Windows 11

Du kan vælge at frigøre plads til opgraderingen til Windows 11 ved hjælp af den indbyggede funktion Diskoprydning i Windows 11. Her viser vi dig nu, hvordan du frigør nok diskplads til en installation af Windows 11, hvilket du gør sådan her.
 1. Højreklik på Start på Proceslinien
 2. Vælg nu Indstillinger
 3. Nu skal du vælge System i venstre side
 4. Klik herefter på Lager
 5. Klik på nu på Midlertidige filer i højre side
 6. Vælg nu Tidligere versioner af Windows 
 7. Lav nu en Markering ud for feltet med Tidligere versioner af Windows
 8. Klik nu på Fjern filer ovenover
Når du har udført hvert trin, som vi har angivet i ovennævnte vejledning, så fjernes alle de tidligere installationsfiler af Windows sammen med alle andre midlertidige filer, som du har afkrydset til sletning på harddisken.

Vores tips står naturligvis ikke alene, da du også har mulighed for at skaffe diskplads ved at slette gamle og ubenyttede programmer og filer fra harddisken - da det jo alt sammen tæller i den samlede pladskvote, der skal til for at du kan nyinstallere Windows 11 på din PC.
Nyere Ældre