Speed up din PC på 60 sekunder med dette tip

 

Deaktivering af Windows-startapps er en lynhurtig måde til at forbedre din computers ydeevne.

Hvis du har lyst til at peppe din Windows-PC lidt op, så gør du det at forhindre den i at starte unødvendige apps ved opstart.

Du behøver altså ikke investere i diverse dyre renseprogrammer for at tune din PC, da alt det kræver er en lille smut forbi indstillingsmenuen i Windows, hvor du skal beslutte hvilke apps, der skal starte med det samme, når du tænder din PC.

Sådan deaktiverer du opstartsapps i Windows 11 og Windows 10

For at deaktivere opstartsapps i Windows 11 og Windows 10, skal du gøre sådan her:
  1. Vælg Indstillinger i Startmenuen
  2. Klik på Apps i menuen til venstre
  3. Vælg nu Start i højre side
  4. Fjern markeringen ud for de Opstartsapps, der ikke skal starte automatisk 

Hvilke opstartsapps skal du så deaktivere i Windows?

For det første så skal du selvfølgelig ikke deaktivere de startapps, som du har behov for umiddelbart efter opstarten af din computer. Hvis du har behov for hjælp til at beslutte, hvilke startapps der skal deaktiveres, skal du kigge efter de apps, som står noteret med "Stor effekt" i højre side udfor den pågældende app, hvor du aktiverer/deaktiverer appen. Du dår umiddelbart det største speed up-resultat ved at gå efter de startapps noteret med "Stor effekt", da de tager flest systemressourcer. Opstarts med "Igen til lille effekt" giver ikke så meget smæk for skillingen, hvis du virkelig ønsker at tune din PC.

Hvis du skal komme med en oplagt opstartsapp at ligge ud med at deaktiverer, så der det Microsoft Soft Edge-browseren, der har en stor effekt på opstarten af din PC, og bruger du ikke denne app, så kan du vælge at deaktivere din egen browser som Chrome og lign.

Sådan genaktiverer du opstartsapps i Windows 11 og Windows 10

Hvis du skulle fortryde deaktivering af en eller flere startapps, så kan du aktivere de pågældende opstartsapps igen ved at gøre sådan her:
  1. Vælg Indstillinger i Startmenuen
  2. Klik på Apps i menuen til venstre
  3. Vælg nu Start i højre side
  4. Sæt markeringen ud for de Opstartsapps, der skal starte automatisk 
Hvis din PC trænger til den helt store forårsrengøring, så læs vores tips her.

Nyere Ældre