Trænger din computer til en forårsrengøring?

 

Gør din computer hurtigere med en hurtig og effektiv omgang forårsrengøring.

De fleste af os har oplevet at vores computer bare bliver langsommere og langsommere, og det kan være en ret frustrerende oplevelse.

Heldigvis findes der da nogle ting, som du kan foretage dig, for at gøre din computer hurtig igen - og her hjælper det at foretage en forårsrengøring af din PC.

1. Rengør din computer ind- og udvendig

Det første sted du gør starte er at rengøre din PC både ind- og udvendig. Den udvendige rengøring kan du klare med en sprit og en klud til aftørring af alle overfladerne fra kabinet til skærm og tastatur. Når der kommer til en indvendige rengøring af din computer, så er mest relevant, hvis du ejer en stationær PC, så kan skrue sidepladen af og rengøre for støv og skidt og her benytter du bedst en klud og en støvsuger og alternativt komprimeret luft på dåse.

2. Slet overflødige programmer og filer

De næste trin i forårsrengøringen af din computer, er hvor du skal til at rydde op i overflødige programmer, filer og billeder på din harddisk. En god tommelfingerregel er, at har du ikke brugt programmerne og filerne de sidste 12 måneder, så kan du med god samvittighed slette dem fra din computer. Du sparer adskillige gigabytes på denne måde, og din computer vil helt sikkert bliver hurtigere.

3. Brug et program til rensning

Du afslutter forårsrengøringen med at rense din computer med et renseprogram, som er et program til forbedre ydeevnen på din PC, så den ikke er langsom mere. Et godt rensningsprogram til PC finder ofte en masse midlertidige filer og andre ting. der fylder uden at skulle bruges, som programmet herefter sletter. Mange programmer til at rense computere har også mulighed for at deaktivere eller fjerne tunge opstartsprogrammer, der er med til at gøre computeren langsom. Hvis du vil lave en ordentlig rensning af din PC, så anbefaler vi, at du bruger CCleaner, som er gratis, og som du kan læs mere om her.

Nyere Ældre