Ny phishing-beskyttelsesfunktion i Windows 11

Windows 11 advarer nu, hvis du ved et uheld indtaster din adgangskode med forbedret phishing-beskyttelsesfunktion, der skal beskytte brugerne.

En del af den nyligt annoncerede Windows 11 22H2-opdatering, er den nye Enhanced Phishing Protection-funktion, der skal advare Windows 11-brugere, når de skriver deres adgangskoder i visse applikationer eller websteder, der vurderes til at kunne være potentielt usikre af Microsoft.

Beskyttelsen omfatter endda nogle af Microsofts egne apps herunder notesblok og Microsoft Word, hvorfor der altså er tale om en særdeles omfattende phishing-beskyttelsesfunktion.

Hvad er phishing?

Phishing er når en cyber-kriminel sender en mail, sms eller foretager et telefonopkald med det formål uretmæssigt at få udleveret personlige oplysninger som login og kreditkortoplysninger fra en person. Typisk præsenterer den kriminelle sig som en repræsentant for en legitim virksomhed som Microsoft, Nets og banker. Mailen kan altså fremstå, som om den er afsendt fra et socialt medie, en auktionshjemmeside, en IT-administrator eller en person fra modtagerens adressekartotek.

Real time phishing er en variant, hvor offerets computer anmoder brugeren via en popup-meddelelse om en ekstra nøgle fra nøglekortet til NemID. Derefter kan svindleren logge ind med brugernavnet, koden og den ekstra nøgle fra nøglekortet.

Indbygget beskyttelse af adgangskode

Det nye værktøj skal forhindre intetanende brugere i ved et uheld at skrive deres adgangskoder i almindelig visning og holde dem sikre mod hackere eller svindlere.

Phishing-beskyttelsesfunktionen bruger Microsofts SmartScreen-beskyttelsesplatform til at få øje på eventuelle gemte adgangskoder og viser en advarsel om, at "Det er usikkert at gemme din adgangskode i denne app ...  og vi anbefaler at fjerne din adgangskode fra denne fil ".

Brugeren skal selv manuelt aktivere phishing-beskyttelsesfunktionen i Windows 11

Sådan aktiveres phishing-beskyttelsesfunktionen i Windows 11

Brugere bliver nødt til at slå funktionen til, da Windows 11 22H2-opdateringen godt nok har phishing-beskyttelse aktiveret som standard, men er indstillingerne for adgangskodebeskyttelse er som standard deaktiveret.

For aktivere phishing-beskyttelsen af adgangskoder i Windows 11, skal du gøre sådan her:
  1. Åbn Start
  2. Klik på Indstillinger
  3. Vælg Sikkerhed og anonymitet
  4. Klik på Windows Sikkerhed i højre menu
  5. Vælg App- og browserstyring fra listen
  6. Klik på Indstillinger for omdømmebaseret beskyttelse
  7. Rul ned til Beskyttelse mod phishing
  8. Aktiver ved at køre skyderen til højre og sørg for der er sat et flueben i de tre felter
Når du har fuldført ovennævnte trin, så har du aktiveret phishing-beskyttelsesfunktion af adgangskoder i Windows 11 på din PC.
Nyere Ældre