Den bedste fotoredigeringssoftware til PC i 2022

 


PC-brugere har masser af fotoapps at vælge imellem, og her anbefaler vi nogle af de bedste til redigering af digitale fotos.

Kreative typer har en tendens til at favorisere Apples Mac-computere, og fotografer er ingen undtagelse, men det er der faktisk ingen grund til, da der findes rigtig god fotoredigeringssoftware til PC.

Brugere af Windows har også masser af fremragende valg, når det kommer til fotoredigeringssoftware - endda så mange, at det kan være svært at vælge den rigtige app til efterbehandling af fotos.

Her kigger vi på nogle af de bedste fotoredigeringsapps til PC, så der du selv kan vælge det den fotoapp til Windows, der passer bedst til dine behov.

Hvad er den er den bedste fotoredigeringsapp til PC?

Her der lige så mange svar, som der er mennesker. Den rigtige fotoredigeringsapp for dig, er ikke nødvendigvis den rigtig fotoredigeringsapp for din nabo. Der findes dog en række fællestræk, når der skal vælges et godt fotoredigeringsprogram til PC. Forskellige fotoapps byder også mange gange på forskellige muligheder indenfor fotoredigering. De grundlæggende funktioner, som du skal være opmærksom på, når du vælger et program til fotoredigering, er som følger:

  • Vælg en brugergrænseflade der passer til dig, jo mere enkel jo bedre rent faktisk
  • Der skal være mulighed for at arbejde med lag og tilstande
  • Understøttelse af RAW-kamerafiler er et must
  • Mulighed for grundlæggende belysnings-, farve- og skarphedskorrektioner
  • Fornuftigt udvalg af filtre og overlays
  • Mulighed for organisering af dine fotos

Endelig skal du være opmærksom op, at det dyreste fotoredigeringsprogram ikke nødvendigvis er det bedste til at udfylde dine behov for billedredigering.

Vores forslag til den bedste fotoredigeringssoftware til PC i 2022

Her er vores liste med de bedste programmer til fotoredigering i 2022 til PC.

1. Adobe Lightroom Classic: Bedst til fotografer og entusiaster

Vores førstevalg som det bedste fotoredigeringsprogram til Windows er Adobe Lightroom Classic, der sætter standarden for professionel fotoredigeringssoftware. Der er tale om en komplet pakke med førsteklasses redskaber til avancerede justeringer, organisering og en stor mængde muligheder for output og udskrivning. Samtidig er brugergrænsefladen efter vores mening den bedste indenfor fotoredigeringsprogrammer med en intuitiv, praktisk og ikke mindst logisk opbygning.

2. Adobe Photoshop: Bedst til fotografer og designere

Efter vores mening, så er Adobe Photoshop verdens bedste billedredigeringssoftware med et forbløffende stort udbud af praktiske værktøjer indenfor fotoredigering herunder filtre, lag og lign. Programmer er stoppet med fotokorrektions- og manipulationsværktøjer, så du løber aldrig tør for muligheder. Muligheden for 3D-design er et kæmpe plus, som mange andre fotoredigeringsprogrammer ikke tilbyder. Der er tale om en utrolig galt og smidig brugergrænseflade med masser af hjælp, når der er behov for det.

3. Adobe Photoshop Elements: Bedst til hobbyfolket

Fotoredigeringssoftware fra Adobe optager en hel del plads på vores liste med den bedste fotoredigeringssoftware til PC i 2022, og Photoshop Elements er absolut ingen undtagelse. Adobe Photoshop Elements er en nedskaleret udgave af Adobe Photoshop og Adobe Lightroom Classic, som henvender sig til hobbyentusiaster indenfor fotoredigering, der ikke ønsker ar skulle lære en masse komplekse Photoshop-teknikker for at komme i gang med lidt fotoredigering. Det er samtidig muligt at købe programmet for et engangsbeløb, så brugeren ikke skal trækkes med en udgift til et månedligt abonnement.

4. DxO PhotoLab: Bedst til professionelle fotografer

DxO PhotoLab er et af de mest komplekse stykker fotoredigeringssoftware til Windows, hvor brugeren får et udvalg af nogle af de mest professionelle værktøjer til fotoredigering lige nu, som der ikke findes i andre fotoredigeringsprogrammer til PC. Er du meget optaget af støjreduktion, så er DxO PhotoLab det bedste støjreduktionsværktøj der findes - punktum og det er ikke til diskussion. Derudover tilbyder denne fotoapp på nogle en fremragende autokorrektion baseret på kamera- og objektivegenskaber. Muligheden for geometriske korrektioner er også interessant, men ikke lige så interessant som den klare og logiske grænseflade, som en af de bedste, altså efter vores mening, brugergrænseflader set indenfor fotoredigeringssoftware til PC. 

Hvilken fotoredigeringsapp til PC skal du så vælge?

Et godt tip, når du skal vælge mellem vores fire anbefalinger: Adobe Lightroom Classic, Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Elements og DxO PhotoLab er at kigge lidt mere på dit behov fremfor din pengepung, da de ekstra kroner kan være givet ekstra godt ud, når du skal købe fotoredigeringssoftware til din Windows-PC. Derudover er udtrykket "Less is more " ret godt dækkende, når du skal bestemme dig for en fotoredigeringsapp, da du ikke nødvendigvis behøver programmet med de fleste værktøjer til fotoredigering, men måske derimod programmet med de bedste værktøjer til fotoredigering, der passer lige netop til dine behov for billedbehandling og fotoredigering. Derudover hvis du tilhører hobbyfolket og ikke har arbejdet lidt eller slet ingenting med fotoredigeringssoftware tidligere, så gå efter et fotoredigeringsprogram, der har en brugerflade, som du kan finde ud af og gerne tilsat en grundig hjælpefunktion, hvis du skulle sidde fast.

Nyere Ældre