Tips: Beskyt dit barns tablet mod virus

 

Børn får generelt en iPad i en tidlig alder, og det er vigtigt at du som forælder forstår at beskytte barnet og udstyret mod virus og malware.

Vi giver dig her en række tommelfingerregler til at beskytte børnenes tablet, gælder også for mobiler, mod virus og malware, som i værste fald kan betyde tyveri af personlige oplysninger som betalings- og identitetsoplysninger.

1. Opret en administratorkonto

Opret en konto hos Apple eller Google, som du som forælder administrerer.

2. Bloker for installation af apps

Bloker for barnets mulighed for at installere apps med et kodeord i enhedens forældrefunktion - findes typisk under sikkerhedsindstillinger.

3. Begræns adgangen til funktioner

Begræns barnets adgang til funktioner på enheden, så det kun er de mest nødvendige funktioner, der er åbnet op for.

4. Præventiv gennemgang af barnets tablet

Gennemgå med jævne mellemrum præventivt barnets tablet og mobil for at opdage skadelige apps i tide, så der ikke når at ske skade.

5. Begræns adgangen til WiFi-hotspots

Begræns barnets adgang til åbne WiFi-hotspots i burgerbaren og indkøbscentret, da de kan være skadelige - de godkendte og sikre er typisk hjemmets og skolens WiFi-hotspots.

6. Lær dit barn gode online-vaner

Undervis dit barnet i faldgrubber ved internettet og apps herunder, at det ikke er alt, der bare kan installeres og hentes kritikløst, hvor en af de bedste metoder til at undgå virus og malware er at lære dit barn gode online-vaner.

7. Sørg for at enheden er opdateret

Sørg for at dit barns mobil og tablet er opdateret til den seneste OS-version for at få lappet evt. sikkerhedsbrister.

Flere og flere ondsindede hjemmesider og apps går efter at tømme lommerne på de som besøger og bruger dem, hvorfor det er vigtigt, at du og dit barn er opmærksomme på de trusler, der findes ved en online tilværelse. 

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol