Forlæng levetiden på din PC

 

Der kan være mange grunde til, at en computer der kun er ganske få år gammel kan virke træt og udkørt.

En langsom og træg computer kan skyldes flere ting herunder en fyldt harddisk, støv i kabinettet og gammel kølepasta.

Med nogle enkle greb og lidt håndelag kan du forlænge din computers levetid, og vi viser hvordan du gør her.

1. Rens blæserne 

Blæserne i din PC bliver hurtigt fyldt med støv og skidt især, hvis du benytter din computer i soveværelset, hvorfor du minimum en gang om året bør rense blæserne i din PC, så de fungerer optimalt.

2. Ny kølepasta

Kølepastaen er placeret på computerens processor og hjælper med at lede varmen værk fra processoren, så computeren ikke overopheder. Med tiden bliver kølepastaen stiv og størknet, hvorfor du med bør skifte kølepasta på din PC min. hvert andet år men bedst hvert år.

3. Ryd op på harddisken

Harddisken på din PC bliver med tiden fyldt op med overflødige programmer og filer, som er med til at gære din computer langsom, hvorfor du bør gøre det til en fast rutine en gang i kvartalet at rydde op på din computer ved at slette overflødige programmer, filer og billeder.

4, Undgå slag og buler

Hvis du virkelig vil forlænge levetiden på din bærebar PC, så skal du undgå at udsætte den for slag og stød, da det kan beskadige indmaden herunder komponenter som RAM, harddisk og grafikkort. Derfor bør du benytte en særskilt computertaske til din PC, når du er på farten - og derudover bør din PC være pakket ned i et cover, når den ligger i tasken. På denne måde beskytter du din computer mod en stor del af hverdagens slag og skrammer, når du er på farten.

Nyere Ældre