Er den bedste studiecomputer en bærbar eller tablet?

 


Er en tablet stærk nok til at kunne erstatte en skolebærbar? Det kigger vi nærmere på her.

Tænk hvis en tablet med et tilsluttet tastatur kan erstatte en bærbar computer til skolebrug? Du kan både spare penge og få en lettere skoletaske, da du vil kunne nøjes med en enkelt enhed. 

Mobilitet

Når det kommer til mobilitet, så er det ikke noget, der slår en tablet som fx en iPad på 400 gram. Vægten på en tablet er lav, og det samme kan dimensionerne være sammenlignet med en bærbar. Den er bare lettere og mere mobil at slæbe rundt på end en fuldvoksen bærbar.

Vinder: Tablet 

Ydelse

Når det kommer til ydelse og præstationer, så er en bærbar som fx en MacBook Air langt mere velegnet som studie- og skolecomputer. Du får altså langt mere rå computerkraft med en bærbar i forhold til en tablet. 

Vinder: Bærbar 

Batteritid

Når vi sammenligner batteritid på en tablet og en bærbar, så er det ligger det lidt mere uafgjort, da der både findes velegnede computere og tablets til skolebrug, som har en lang batteritid med helt op til 18 timer som MacBook Pro.

Uafgjort: Bærbar og Tablet 

Skærm

Hvilken skærm byder på den bedste kvalitet og det bedste billede? Et tablet-display kan være lige så godt som et display på en bærbar computer. Du får Full HD, AMOLED, Retina, QHD og 4K og derover på begge typer. Touch-skærmen på en tablet er dog ekstra velegnet til at tage notater og tegne på, hvis du er udstyret med en god tablet-pencil. 

Uafgjort: Bærbar og Tablet 

Tastatur

Der findes i dag mange overraskende gode og velfungerende bluetooth-tastaturer til tablets, som det også er behageligt at skrive på i længere tid ad gangen. Dog må vi erkende, at et indbygget tastatur på en bærbar er mere ergonomisk at benytte i længden, da der er en bedre afstand mellem tasterne og typisk også en bedre vandring, når der skal skrive mange og lange skoleopgaver. 

Vinder: Bærbar 

Software og programmer

Når det kommer til udbuddet af software og programmer til undervisningsbrug og vellykket funktionalitet, så vinder den bærbare computer med flere længder foran tablets. Udbuddet af velegnede programmer er altså bare bedre, større og mere helstøbt til computere end til tablets. Der er mere tale om små apps med begrænset funktionalitet til tablets end komplette programmer, der kan klare det hele.

Vinder: Bærbar

Den bedste studiecomputer er? 

Formålet er afgørende, når vi skal kigge på, om det er en bærbar eller en tablet, der er den bedste studiecomputer. Generelt må vi dog sige, at en bærbar PC, er langt den bedste studie- og skolecomputer, som du kan investere i - også til trods for de mange Pro-tablets, som efterhånden har ramt markedet. Men, i nogle tilfælde vil det da være muligt at benytte en tablet i stedet for en bærbar især på de kreative uddannelser, da en tablet her har nogle oplagte fordele. Men, helt erstatte en bærbar til skolebrug mener vi ikke at en tablet kan.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol