Omdan din PC til en Chromebook

 

Lav din gamle PC om til en Chromebook ved hjælp af Chrome OS Flex.

Har du lyst til at prøve kræfter med Chrome OS fra Google, så kræver det normalt en Chromebook. Det gør det så bare ikke mere, da Google har gjort det muligt at køre en udgave af styresystemet til Chromebooks på andre computere, der i forvejen kører et andet styresystem.

Chrome OS Flex

Styresystemet hedder Chrome OS Flex og er gratis at hente og bruge på en Windows PC, hvor det blot kræver en funktionel computer og en USB-stick.

Sådan downloader du Chrome OS Flex

For at omdanne din PC til en Chromebook skal du først downloade Chome OS Flex, og det gør du via dette link til en hjemmeside hos Google.

Du har disse to muligheder med Chrome OS Flex

Når du vælger at installere Chrome OS Flex på din Windows PC, så har du mulighed for at omdanne din PC til en Chromebook og slette din udgave af Windows, så du udelukkende kører den specielle udgave af Chrome OS.

Hvis du gerne vil bevare din Windows-installation, så skal du downloade og installere Chrome OS Flex på en USB-nøgle, som du kan boote systemet op fra via BIOS.

Chrome OS Flex har nogle begrænsninger

Chrome OS Flex minder på mange måder om det originale Chrome OS dog med nogle ganske få undtagelser som muligheden for at køre Android-apps.

Du behøver dog ikke helt undvære Android-apps på din PC, da du kan køre Android-apps på en eksisterende Windows 11-installation, som understøtter Android-apps, og derudover planlægger Google at præsentere Google Play til Windows 10 og Windows 11 her i 2022.

Nyere Ældre