Er du klar til at køre Android-apps på Windows 11?

 

Se om din PC opfylder de officielle minimumssystemkrav fra Microsoft til at køre Android-apps.

En del af det nye Windows 11 er, at du kan downloade Android-apps fra Amazon Appstore, og hvis du allerede ved, at din PC opfylder kravene til at afvikle Android-apps, så kan du læse vores vejledning til hvordan du kommer i gang med Android-apps på Windows 11.

En ting som er vigtig at bide mærke i er, at selvom din PC opfylder minimumssystemkravene til at køre Windows 11, så er det ikke det samme, som at din enhed også er klar til at køre Android-apps, da der stilles ekstra skrappe systemkrav herunder til antallet af RAM.

Se de komplette specifikationer din PC skal opfylde for at køre Android-apps på Windows 11,

Minimumsystemkrav for at køre Android-apps på Windows 11

Hvis du påtænker at køre Android-apps på Windows 11, så skal din PC opfylde disse minimumsystemkrav:

  • Hukommelse: 8GB (minimum) men 16GB (anbefales)
  • Harddisktype: SSD (Solid State Drive)
  • Processor minmum: Intel Core i3 8. generation, AMD Ryzen 3000, Qualcomm Snapdragon 8c
  • Processorarkitektur: x64 eller ARM64
  • Virtuel maskine platform: Denne indstilling skal aktiveres (se mere om visualisering nedenfor)

Lidt om virtualisering på Windows 11-PC

Virtualisering gør det muligt for din PC at efterligne et andet operativsystem, f.eks. Android eller Linux. Ved aktivering af virtualisering får du adgang til et større bibliotek af apps, som du kan bruge og installere på din PC. 

Bemærk at mange Windows 10-PC'er – og alle PC'er, der er forudinstalleret med Windows 11 – har allerede virtualisering aktiveret, så det er måske ikke nødvendigt for dig at skulle aktivere virtualisering manuelt, men har du behov for det, så læse mere nedenfor.

Aktivering af virtualisering på Windows 11-PC

Microsoft har på sin hjemmeside lavet en vejledning som trin for trin hjælper dig med at aktivere virtualisering på din PC. Læs vejledning til at aktivere virtualisering på Windows 11 PC'er.

Hvis din PC ikke opfylder kravet til minimumshukommelse?

Din PC skal som minimum have installeret en hukommelse på 8GB RAM, men det anbefales at din PC har installeret 16GB RAM for at du kan køre Android-apps flydende på din Windows 11-PC.

Hvis din PC ikke opfylder minimumsystemkrav med hensyn til en hukommelse på 8GB RAM, så kan du godt forsøge at downloade Amazon Appstore fra Microsoft Store.

Fejlmeddelelse downloading Amazon Appstore

Det kommer der desværre ikke det store ud af, da det ikke er muligt at snyde sig til en installation af Amazon Appstore på din PC med Windows 11, hvis den ikke opfylder kravet til hukommelsesstørrelse.

Forsøger du at hente Amazon Appstore i Microsoft Store til Windows 11, så bliver du mødt af denne fejlmeddelse: "Din PC opfylder ikke minimumskravet til hukommelse", der er et kontrolelement, som Microsoft har oprettet.

Hvordan kan du så få Android-apps på din PC? 

Alt håb er ikke ude, hvis din PC ikke opfylder de officielle krav til at køre Android-apps, da der findes et rigtig godt alternativ fra Google selv.

Google forventer nemlig at understøtte Google Play til Windows 11 og Windows 10 i løbet af 2022, så det alligevel blive muligt at bruge Android apps på din PC. 

Fordelen ved denne løsning fremfor Amazon Appstore er, at du får adgang til alle de originale Android- apps og -spil i Google Play til din PC fremfor de tilpassede udgaver fra Amazon.

Nyere Ældre