Grundreglerne når der skal købes computer

Der findes mange valgmuligheder, når du skal investere i en ny computer, og vi giver dig her nogle smarte grundregler at følge.

Det at skulle købe en ny computer er ikke nødvendigvis en nem opgave, da der findes et have af modeller og mærker. Det kan derfor let gå galt, så du kommer til at foretage et fejlkøb, som du kommer til at fortryde. 

Der er dog ingen grund til at fortvivle, da vi her giver dig en hjælpende hånd. 

Valg af computertype

Når du skal købe en ny PC, så er det mest enkle valg nok, når der skal vælges mellem en mobil bærbar eller en stationær bordcomputer. Hvis du allerede har en bærbar eller en stationær, og dit behov ikke har ændret sig i mellemtiden, så skal du bare køre videre med din nuværende computertype i en ny model. 
Har dit behov derimod ændret sig, så skal du til at tage stilling, hvilken computertype, der bedst passer til dit behov.

Generelt så er der ikke forskel på ydelsen på en bærbar og en stationær computer i dag. Det du skal afgøre er, om du har behov en mobil computer til at tage med på farten eller en bordcomputer, som du kun skal bruge stationært på den samme plads, da den ikke er så nem at slæbe rundt på. 

Der findes forskellige bærbare computer fra den traditionelle til 2-i-1-enheder med Windows 11, som du både kan bruge som bærbar og tablet. 

Når det kommer til stationære computere, så findes der også en række forskellige typer at vælge imellem: Professionel stationær PC til erhverv, iMac, Stationær Windows-PC, Alt-i-en stationær PC og
Stationær gaming-computer.

Vælg en computer fra et anerkendt mærke

Hvis du holder til dig computermodeller fra anerkendte producenter som: Microsoft, Apple, Acer, HP, Dell, ASUS og Lenovo, så er du sikker på at få en computer i en fornuftig kvalitet, hvor du også er garanteret support, hvis der skulle opstå problemer. Det er så få hundrede kroner, der adskiller de gode computermærker fra de dårlige, så smid de ekstra penge efter en ordentlig computer fra et af anerkendte mærke - det betaler sig i længden. 

Køb en computer med mindst 8GB RAM

Der findes mange computere i butikkerne og på nettet, som kun er udstyret med en hukommelse på 4GB RAM, der kun produceres for at holde prisen nede, så lad være med at hoppe med på den vogn, da det er alt for lidt hukommelse til en ny computer - bærbar som stationær. 

De fleste kan nøjes med at køre et program ad gangen på computeren, hvilket er netop, hvad 2 GB hukommelse rækker til. Derfor vælg en computer med minimum 4 GB ram, så er der overskud til de fleste opgaver - også multitasking med flere programmer åbne ad gangen. 

Vælg en computer med SSD hvis du har pengene

Mange der skal købe en ny PC har en tendens til at vælge en computer efter, hvor stor harddisken er målt på antal gigabytes. Det er faktisk mere vigtigt at forholde sig til harddisk-typen, fremfor størrelsen, da rigtig meget data bliver lageret i skyen i dag. 

En mekanisk harddisk larmer, bliver varm, er langsom, er stor og går lettere i stykker men er så til gengæld billig pr. gigabyte.

En SSD, Solid State Drive, er en lagringsenhed uden bevægelige dele. En SSD er meget hurtigere end en traditionel, mekanisk harddisk, hvilket betyder hurtigere opstart af computeren og hurtigere overførsel/lagring af data. 

Hvis du er gamer, så kan du jo vælge en gamer PC med to harddiske, så der både er plads til en stor mekanisk harddisk til lagring af dine spil og data og en mindre SSD, hvor styresystemet er placeret på, så du er garanteret hurtig opstart.  

Hvis pengene rækker, så bør du så absolut købe en computer med SSD, da det er det absolut bedste valg. 

Nyere Ældre