Gratis billedbehandlingsprogrammer til Windows 11

 


Vi kigger på en række gratis alternativer til Photoshop, som du kan bruge til billedredigering på din PC. 

Mange gratis programmer til foto- og billedredigering er i dag gode, at du ikke nødvendigvis behøver investere i en betalt løsning som Photoshop, der kræver et månedligt abonnement.

Vi har tidligere anbefalet de bedste tegneprogrammer til Windows-PC, og nu kigger vi på en række gratis programmer til foto- og billedredigering, hvor nogle er til de basale opgaver og andre til de mere avancerede.

Nedenfor finder du en oversigt over de bedste gratis programmer til billedredigering.

1. GIMP - Bedste gratis program til avanceret billedredigering

Copyright Gimp.org

GIMP (GNU Image Manipulation Program) er efter vores mening det bedste gratis program til billedredigering til Windows 11. Her finder du den samme type værktøjer og funktioner til billedbehandling, som der eksisterer i mere kommercielle programmer som Photoshop og CorelDRAW. Programmet er konstant under udvikling og får løbende nye funktioner, og indeholder en imponerende værktøjskasse til billedredigering, hvor vi især vil fremhæve klonings- og reparationsværktøjerne og mulighederne for at oprette pensler, ændre perspektiver og lave ændringer med de smarte markeringsværktøjer. Billedbehandlingsprogrammet indeholder en lang række filtre til håndtering af fotografier, billeder og tegninger. GIMP er som et stort plus  er open source, hvor alle brugerfællesskabet og udviklerne bag programmet har udviklet en lang række nyttige plugins. Læringskurven kan virke stejl, hvis du ikke har arbejdet med billedbehandlingsprogrammer, så vi anbefaler, at du benytter den indbyggede hjælpefunktion eller en af de mange gratis online tutorials. Og du kan få GIMP til at ligne Photoshop med PhotoGIMP, så brugerfladen er identisk med den velkendte fra Photoshop.

Nyttige funktioner

 • Avancerede redigeringsværktøjer
 • Ingen annoncer selvom det er gratis
 • Stort udvalg af plugins
 • Udvalget af filtre
 • Lag
 • 40+ eksport formater

Platform: Windows 11, 10 og 7, macOS, Linux

Pris: Gratis

Download: gimp.org

2. Canva - Bedste gratis program til professionel fotoredigering

Copyright Canva.com

Canva Free er efter vores menig det bedste gratis program til fotoredigering, og programmet afvikles direkte i browseren, og kræver derfor ikke lokal installation på din PC. Programmet er vellykket og er en hurtig måde at transformere din yndlingsbilleder om til kort, plakater, invitationer og oplæg til sociale medier. Især vil vi fremhæve muligheden for at arbejde med materialer til sociale medier og muligheden for at lave særdeles flotte firma- og foreningslogoer helt gratis. Du opretter dig som bruger på hjemmesiden ved at bruge din mailadresse, så får du adgang til 1 GB cloudlager, 8000 skabeloner og to mapper. Canva Free har ikke ret mange avancerede værktøjer, så skal du vælge den betalte version, og du finder således eksempelvis ikke klonstempler. Til trods for det, så er programmet alligevel ret udbygget med farvetoner, vignetter, lysstyrke, kontrast og mætning. Læringskurven er ikke stejl, da det er ret simpelt at lære at arbejde i Canva Free grundet den enkle opbygning, også for nybegynderen, inden for fotoredigering. Vi må især fremhæve de intuitive tekstredigeringsværktøjer i Canva Free, som noget af det bedste.

Nyttige funktioner

 • Stort udvalg af skabeloner og baggrunde
 • Gratis cloudlager
 • Oplæg til sociale medier
 • Oprettelse af logoer

Platform: Online i browser

Pris: Gratis

Download: canva.com

3. Fotor - Bedste gratis program til lynhurtig foto- og billedredigering

Copyright Fotor.com

Fotor er et gratis billedredigeringsprogram for dig med de mest simple behov indenfor fotoredigering, der gerne vil give dine fotos en hurtig makeover. Der findes ikke værktøjer til reparation og retouchering, dem kommer du til at kigge langt efter i dette simple fotoredigeringssprogram. Der kan heller ikke arbejdes med lag. Programmet kan til trods for de åbenlyse mangler alligevel producere nogle effektfulde resultater og dermed give dine billeder et hurtigt boost. Fotor byder på simple værtøjer som en række nyttige filtre at vælge i mellem. Du kan foretage farvejusteringer og give dine billeder et vintage-look med det indbyggede værktøj. Især må vi fremhæve programmets indbyggede mulighed for at behandle flere billeder ad gangen, når du har defineret dine redigeringsønsker. Der er tale om en særdeles luge læringskurve, da Fotor-programmet er så let at bruge, at man skulle tro, det var løgn. Det vil alle kunne finde ud af i en ruf. hvilket også er et af de helt store argumenter for at benytte dette program til billedredigering kombineret med de hurtige og særdeles vellykkede resultater.

Nyttige funktioner

 • Behandling af flere elementer samtidig
 • Eksportmulighed i høj opløsning
 • Effektfulde filtre

Platform: Online i browser

Pris: Gratis

Download: fotor.com

4. Photo Pos Pro - Bedste gratis program med avanceret fotoredigering for nybegynderen

Copyright Photopos.com

Photo Pos Pro det gratis billedredigeringsprogram i vores oversigt, der byder på avancerede fotoredigeringsværktøjer kombineret med en simpel interface, som er så meget lettere at lære at bruge sammenlignet med GIMP, hvis du er uden de helt store forudsætninger, men alligevel gerne vil arbejde med avanceret billedbehandling. Programmet måske ikke så kendt som GIMP, men det byder på en lang række af de samme professionelle værktøjer og funktioner. Brugerfladen er logisk opbygget og konsekvent organiseret, så det er til at finde de værktøjer og funktioner, som du lige skal bruge i øjeblikket. Photo Pos Pro byder på "Eksperttilstand", hvor du finder de avancerede muligheder for redigering i form af lagdeling og maskeringer. Det er også muligt at justere kurver og niveauer manuelt i programmet, og du har som bruger adgang til filtre med en enkelt klik fra hovedmenuen. Photo Pos Pro er en hel del lettere at lære end GIMP med en mere jævn læringskurve. Bemærk at gratisversionen af Photo Pos Pro kun giver mulighed for at eksportere billeder i max 1.024 x 1.024 pixels.

Nyttige funktioner

 • Enkelt og smart brugerflade
 • Begynder og ekspert tilstande
 • Avancerede fotoredigeringsværktøjer

Platform: Windows 11, 10 og 7

Pris: Gratis

Download: photopos.com

Hvis du mangler et gratis program til at lave markedsføringsmateriale som logoer, flyers, plakater og indhold til SoME, så prøv dette gratis program fra Adobe.

Nyere Ældre