Antivirus fra Microsoft er stadigvæk gratis

En nylig Microsoft-udmelding efterlader brugerne i panik, da det ser ud til, at Windows Sikkerhed nu skal koste penge.

Microsoft har tilbudt antivirusbeskyttelse sammen med sine operativsystemer så langt tilbage som Microsoft Anti-Virus til MS-DOS fra 1993. Den nuværende Microsoft Sikkerhed startede livet som Microsoft AntiSpyware tilbage i 2005.

Mange Windows-brugere er forvirrede

Mange brugere er foruroliget over den nylige meddelelse om Microsoft Sikkerhed til enkelpersoner, fremadrettet kun er tilgængelig som en del af et betalt abonnement på Microsoft 365 skybaserede kontortjeneste. Hvad skete der lige med gratis?

Forvirrende meddelelse fra Microsoft

Microsoft har for kort tid siden udkommunikeret, at Windows Sikkerhed fremadrettet også tilbydes til Android, iOS og macOS, og i den forbindelse får brugerne let opfattelsen af, at det kun er muligt at bruge Windows Sikkerhed fremadrettet, hvis du har et betalt abonnement på Microsoft 365.

Windows-brugere behøver ikke bekymre sig

I sidste ende er der ingen egentlig ændring af Microsoft Sikkerhed Antivirus på Windows. Den nye Microsoft Sikkerhed for Enkeltpersoner beskytter strengt taget ikke-Windows-systemer. Der tilbydes  stedet antivirusbeskyttelse til macOS og Android (men ikke iOS) og webbeskyttelse på Android og iOS (men ikke macOS). Webbeskyttelse refererer til, hvad Windows-brugere kender som SmartScreen Filter.

Altså der er ingen ko på isen, så hvis du har en Windows 11 eller Windows 10-PC, så er Windows Sikkerhed stadigvæk gratis, og det kræver altså ikke en betalt udgave af Microsoft 365.

Nyere Ældre

 Find de bedste tilbud på Gamer Stol