Guide til køb af bærbar Gaming PC

 

Det er en stor investering at skulle købe en spillecomputer, og det kan så let gå galt. Se vores købs- og finansieringstips her.

Perfekt Gaming afhænger af mange ting. Hurtige reflekser. Sans for detaljen. Sublime kognitive færdigheder. Og, ja spandevis af energidrik og cola. Når, det er sagt, så har gamerudstyret også en hel del at skulle have sagt. 

Er du bidt af at spille på din computer - og ser du op til de bedste E-gamere, så ved du allerede godt, at der rigtige udstyr kan gøre forskellen på, om du ender som vinder eller taber i spillet. 

Vi giver dig her nogle stærke råd, så du kan købe den rigtige bærbar gamer computer, der passer til dine behov. 

Købstip nr. 1: Skærmen er en ekstra overvejelse værd

Gaming er en nydelse, hvis du har det rigtige spil kombineret med en ydestærk skærm med høj opløsning, som kan vise alle detaljerne i spillet. Den visuelle oplevelse i Gaming afhænger også af størrelsen på skærmen på din gamer bærbar. Har du for vane at tilslutte en ekstern skærm, så rækker en 15,6 tommer gamer bærbar rigeligt. Er du ikke den store fan af eksterne skærme, og gider du ikke slæbe på en til det næste gamer event, så skal du kigge i retningen af en stand-alone løsning som en skærm på 17,3 tommer. 

Købstips nr. 2: Tastaturet er dit vigtigste våben

Vi kan ikke sige det ofte nok, om du er gamer eller professionel DTP'er, så kan du ikke overvurdere betydningen af at have en bærbar computer med et ordentligt tastatur. Er du brændt varm på en gamer bærbar, hvor udseende, skærm og specs. bare er i vinkel, men hvor tastaturet ikke giver dig den helt rigtige følelse og fornemmelse. SÅ LAD VÆRE MED AT KØBE COMPUTEREN. Et perfekt gamer tastatur er af afgørende betydning for, at du kan agere hurtigt og foretage alle de mange og afgørende bevægelser i spillene. Tasterne på et godt gamer tastatur skal reagere hurtigt og have en overflade, hvor fingrene ikke glider rundt. Det må gerne kunne programmeres og være belyst, så du kan spille i mørke.

Købstips nr. 3: Vælg en kombinationsharddisk

Du kan selvfølgelig godt gå efter en bærbar Gaming PC udelukkende med SSD-harddisk. Prisen kommer dog hurtigt til at lægge en dæmper på antallet af GB. Vi anbefaler derimod, at du går efter en model med både mekanisk og SSD-disk. Så får du det bedste fra begge verdener - hurtig og mange GB. 

Købstips nr. 4: Lyden er vigtig - men ikke altafgørende

Der er ingen grund til at betale flere tusinde kroner ekstra for at få ekstra fed lyd på din gamer bærbar. Det er mange gange et salgstrick i butikken for at få dig til at købe en dyrere model, så computerbutikken tjener flere penge. De fleste seriøse gamere spiller alligevel med hovedtelefoner eller med et par supplerende højtalere, som begge kan købes til en overkommelig pris. Brug de ekstra penge på et velspillende hovedtelefoner eller et par eksterne højtalere/soundbar med indbygget vellyd.

Købstips nr. 5: Kvaliteten skal være i orden

Når du skal købe en ny bærbar Gaming computer, så er det vigtigt, at den ydre og indre kvalitet er i orden. I den tunge ende af prisskalaen må kabinettet ikke sige knirkelyde, og du skal ikke acceptere billig og tarvelig plastik, som er let modtagelig overfor fingeraftryk. Et godt kvalitetstjek er, at hvis tastaturet er i orden, så er resten af computeren typisk også af en god kvalitet. 

Købstips nr. 6: Hvad betyder batteritiden for dig

Det er sjældent, at vi ser en bærbar Gaming computer toppe nogen former for batteri-hitlister. Faktum er, at Gaming computere er så ressourcekrævende, at de bruger rigtig meget strøm, og det er der ikke det store at gøre ved. Så lad være med at smide flere tusinde kroner efter en Gaming bærbar, som lover en ekstra lang batteriydelse. Sæt din lid til stikontakten - det er billigere i længden. Du kan også vende det om, og spørge dig selv, hvor mange gange om året, du gamer uden at være i nærheden af en stikontakt. 

Købstips nr. 7: Læs tests og anmeldelser før du køber

Er du på dybt vand, og aner ikke dine levende råd, eller er du blot en lille smule i tvivl om, hvilket mærke og model du skal vælge, så kan du med fordel læse anmeldelser og tests af Gaming computere på nettet. Det kan sammen med andre brugeres erfaringer være en god rettesnor, når du skal beslutte dig for, hvilken bærbar gamer PC, du skal smide penge efter. 

Købstips nr. 8: Sådan finansierer du købet af en gamer bærbar

En Gaming PC er ikke nogen billig sag - og slet ikke når den skal være bærbar. Er du på SU eller har en anden begrænset indtægt, så kan det være svært at få plads til køb af en ny Gaming computer i budgettet, når den koster flere tusinde kroner. Hvordan får du så råd til at finansiere købet, hvis din økonomi er lidt presset? Svaret er ganske enkelt, da du kan vælge at finansiere købet af en gamer bærbar med et computerlån. Her kan du nøjes med at betale et lille beløb tilbage hver måned uden at overbelaste din økonomi. Du aftaler med finansieringsselskabet, hvor meget du skal betale fast tilbage hver måned. 

Nyere Ældre