Min bærbar oplader ikke, hvad gør jeg?

 

Oplader batteriet ikke, når du tilslutter opladeren i stikkontakten, så se her hvad du kan gøre, når din bærbare computer ikke længere vil oplade.

Hvis det indbyggede batteri i din bærbar ikke kan oplades mere, så er det umuligt at bruge computeren, når du er på farten.

Derfor skal du hurtigst muligt have fundet en løsning på din bærbars opladningsproblemer, og det kommer vi med forslag til her.

Årsager til din bærbar computer ikke oplader

Vi lister her nogle af de mest typiske årsager til, at din computer ikke vil oplade.
  1. Opladeren er defekt
  2. Batteriet er defekt eller slidt op
  3. Problemer med strømstikket
  4. Problemer med opladerstikket
  5. Softwarefejl på computeren

Sådan løser du problemerne med en bærbar der ikke vil oplade

Her kan du se, hvordan du selv kan løse ovennævnte opladningsproblemer på din PC.

1. Opladeren er defekt, sådan fixer du problemet

Hvis opladeren til din bærbar muligvis er defekt, så kan du prøve at benytte en anden oplader, hvis du har sådan en liggende eller kan låne en. Hvis den ene virker, og den anden ikke virker, så er din oplader defekt. En defekt oplader kan skyldes flere ting, hvor den mest hyppige årsag er slidtage og en anden forekommende årsag er en fabriksfejl på opladeren. Løsningen op en defekt oplader er, at du skal købe en ny, og er din oplader todelt, kan du evt. nøjes med at skifte den ene del, så spare du lidt penge-

2. Batteriet er defekt eller slidt op, sådan fixer du problemet

Ingen batterier holder for evigt, og det samme gælder for et laptop-batteri, der også nedslidt med tiden med hensyn til batterikapaciteten. Et godt batteri kan typisk holde 3 til 5 år, hvis du bruger din bærbar her dag, dog med en formindsket kapacitetsudnyttelse set over tid. En batteri til en bærbar computer kan holde til så mange opladninger, og det kaldes battericyklusser, hvor en opladning er lig med en forbrugt cyklus. På producentens hjemmeside eller i de medfølgende papirer på din computer kan du typisk se, hvor mange battericyklusser din bærbar er anslået til. Løsningen på et defekt eller slidt batteri, er at du køber et nyt batteri til din PC og udskifter det med det gamle batteri. Når du alligevel skal ud at købe et nyt batteri, kan du med fordel købe et større batteri, og det koster typisk ikke ret meget mere og betaler sig ind i længden. På de fleste nyere bærbare er batteriet indbygget i enheden, og det kan være svært at skifte det selv, så måske du skal have operationen udført på et PC-værksted. Mange ældre bærbare kan du selv skifte batteriet på, da det sidder eksternt på enheden.

3. Problemer med strømstik, sådan fixer du problemet

En meget almindelig grund til at en bærbar holder op med at lade er problemer med selve strømstikket i hjemmet eller virksomheden. Du vil kunne opleve, at en stikkontakt ikke giver strøm på grund af en løs forbindelse, og her skal du have en autoriseret elektriker til at finde problemet og lave stikontakten. En smart måde at teste på, er at du sætter din computer til at lade i en anden stikkontakt. Hvis din bærbar oplader i den ene og ikke den anden, så er den første defekt.

4. Problemer med opladerstikket, sådan fixer du problemet

Opladerstikket, eller udgangen til opladeren om du vil, kan være gået i stykker, hvilket kan skyldes kortslutning, overspænding eller decideret fysisk slidtage. Hvis et defekt opladerstik er grunden til, at din bærbar ikke vil oplade, så skal du have din ind til reparation på et autoristeret PC-værksted, da det er alt for kompliceret og risikofyldt at rode med selv. Start med at få et prisoverslag hos værkstedet, så kan du tage stillingen til, om det kan betale sig, eller det er bedre, at du køber en helt ny computer.

5. Softwarefejl på computeren, sådan fixer du problemet

Det sker at opladningsproblemer kan skyldes en softwarefejl på på computeren, og der findes to måder at løse det problem på. Den første måde er ved, at Googler din computermodel og opladningsproblemer, så får du typiske en række løsningsforslag, som du kan afprøve. Den anden måde er ved, at du kigger den indbyggede strømstyring i Windows, og det gør du ved at skrive "Strømstyringsplan" i søgefeltet på skrivebordet på din PC. Her kan du nulstille strømplanen og se, om er der indstillet noget forkert, der kan forårsage opladningsproblemer for din bærbar. Hvis du ejer en Microsoft Surface-enhed, skal du følge denne vejledning.

Generelt omkring opladningsproblemer 

Der kan findes mange grunde til, at en bærbar ikke vil oplade, hvor de årsager, som vi har oplistet er nogle af de hyppigst forekommende opladningsproblemer. Det er selvfølgelig altid en balancegang, hvor meget tid og penge, du skal ofre på en computer, hvis den i forvejen er gammel og slidt. Er dette tilfældet, så er du måske bedre tjent med at købe en ny bærbar. Det er også vigtigt at huske på, at såfremt du har en nyere bærbar PC, så kan der stadigvæk forhandlergaranti på computeren, så du måske kan få løst opladningsproblemerne gratis af forhandleren på garantien.

Nyere Ældre