Nye Microsoft Surface-enheder kan tilsyneladende ikke oplades fuldt ud i Windows 11. Sådan du løser problemet med Surface-appen.

Microsoft har indbygget en ny funktion "Smart opladning" i flere af de nye Surface enheder til Windows 11 herunder Surface Laptop Studio og Surface Pro 8, der forhindrer enhederne i at blive opladet fuldt ud.

Det er en måde, hvor Microsoft forsøger at forlænge batteriets levetid ved at kun at holde det delvist opladet. Ideen er sådan set god nok, da batteriet i en bærbar slides over tid. og arbejder du altid med opladeren i din bærbar, så slider det på batteriet, hvor Microsoft derfor sætter den maksimale opladningsgrænse til eksempelvis 80%, så batteriet ikke slides op.

Det ændrer dog ikke på, at mange har behov for en fuld opladning af deres Surface i det daglige, når dee er på farten, når der ikke lige er en stikkontakt i nærheden.

Sådan fungerer Smart opladning

Når Smart opladning er tændt, aflades batteriet og begrænser den maksimale opladning til 80 %. Der vises et hjerteikon over batteriikonet i systembakken , hvor du kan se, at "Smart opladning" er aktiveret. Heldigvis har du dog mulighed for at sætte funktionen på pause, og det kan du se, hvordan du gør nedenfor.

Situationer med behov for at sætte Smart opladning på pause

Hvornår skal du sætte Smart opladning på pause? Her er en liste med situationer, hvor vi anbefaler, at du sætter "Smart opladning" på pause, da du har behov for en fuld opladning af dit batteri, så du kan arbejde længst muligt på din Surface-enhed.

  • Hvis du er på en længere flyrejse
  • Når du deltager i lange møder
  • Når du er på cafe

Generelt hver gang du tror, at du skal bruge batteriets fulde opladning på din Surface, og en stikkontakt muligvis ikke er tilgængelig

Sådan afbrydes Smart opladning 

Når du ønsker at deaktivere "Smart opladning" i Windows 11, skal du sætte funktionen på pause, og det gør du sådan her.
  1. Vælg Start, og åbn Surface-appen eller skriv Surface i søgefeltet på Proceslinien, og åbne Surface-appen
  2.  Når appen er åben, skal du vælge Smart opladning og derefter klikke på Pause, se billede nedenfor
Smart opladning på pause med Surface-appen

Hvis du ikke kan finde Surface-appen på din Surface, skal du muligvis installere den først fra Microsoft Store, og det gør du via dette link: Hent Surface-appen.

Bemærk, at det er en midlertidig løsning at sætte "Smart opladning" på pause på din Surface, da funktionen aktiveres automatisk igen, næste gang du tænder for din Surface.